Deep Blue Rub uitgelegd! Wat een krachtpatser!

gezondheid

Wat is een energetische behandeling?

‘💜Ik voelde energie stromen!”
“💜Het ging van boven naar beneden, en daarna weer omhoog”
“💜ik voelde een warme stroom van mijn linkervoet omhoog naar mijn nek”
“💜ik werd warm rond mijn hart”
“💜ineens viel ik in een soort warm bad”
“💜het licht ging ineens aan, maar had mijn ogen nog dicht”
“💜ik was weg, maar toch was ik gewoon hier”
“💜alsof ik op wolkjes dreef”
“💜er was ineens geen tijd!, hoe lang was ik ‘weg?”
“💜moet ik nu echt mijn ogen open doen?”
‘💜hoe deed jij dat?”
“💜voelde jij het ook?”

…….ik kan zo nog wel even doorgaan haha……..Het is zo fantastisch om Energetische behandelingen te geven. En op de vraag ‘Hoe doe je dat nou?” kan ik geen pasklaar antwoord geven. Het is het goed afstemmen op mezelf, op de aarde en op het Universum. En op JOU!

De energetische behandeling is vooral bedoeld om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Je wordt onbewust gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren.

Meestal maak ik gebruik van zachte, bewegingen met de handen of vingertoppen. Door middel van deze bewegingen breng ik energie over. De punten die op de meridianen of chakra’s liggen worden gemasseerd.

Tijdens de energetische massage word je eigenlijk uitgenodigd om te voelen wat er nu met je aan de hand is. Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen, kun je beter beseffen wat er is.

Tijdens een energetische behandeling kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen. Dit kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces.

Je lichaam en geest komen in evenwicht, je emoties worden tot rust gebracht en je komt in contact met jezelf in je eigen energetisch centrum!

Hierbij maak ik onder andere gebruik van:

*⭐️Chakra massage
*⭐️Zonnevlecht massage
*⭐️Aura massage
*⭐️Polariteit massage
*⭐️Metamorfose massage
*⭐️Energetische been en hand/arm massage
*⭐️Cranio-sacraal systeem
*⭐️Hara-lijn

Kom het gerust ervaren.
Maak een afspraak via 06-21951684 (bellen of whatsapp)

gezondheid

Longen als Contactorgaan (in deze tijd….)

Vaak hebben de clienten die bij mij komen onderliggende klachten van de luchtwegen. Het is niet iets wat ze gelijk noemen maar zijn vaak ”astma” gevoelig o.i.d.

De longen hebben een totale oppervlakte van +/- 200 m2 (ter grootte van een voetbalveld). Daarmee adem je lucht in, die je deelt met de planten, dieren en mensen. Het is een indirect, maar onontkoombaar contact met je omgeving. Zelfs als je ”iemand niet kan luchten of zien”.

De ademhaling heeft veel te maken met ruimte en vrijheid. Ruimte nemen voor jezelf, ruimte in het contact met je omgeving.

HOE TOEPASSELIJK IN DEZE TIJD!

Contact kan verstikkend werken, zeker als je daarin niet voldoende ruimte voor jezelf neemt.

Longen hebben te maken met ruimte nemen in contact met anderen. Vanuit dit gegeven kan ook worden gekeken naar aandoeningen van de luchtwegen.

Bijzonder is dat hele andere klachten zoals bv veel krampen in de benen, veel buikpijn, hoofdpijn, slapeloosheid opgelost kan worden met het behandelen van de luchtwegen.

Je ben van harte welkom in mijn praktijk zodat ik een juiste diagnose voor jou kan maken. Ook als je veel last hebt van de ruimte die je nu fysiek niet kan innemen i.v.m. onze situatie nu.

CONTACT HEEFT IEDEREEN NODIG!

Naast VoetreflexPlus (Plus = Chinese Geneeskunde) zal ik ook je 4e chakra behandelen die te o.a. te maken heeft met de longen maar ook met liefde (dus contact). Daarnaast zal ik craniosacraal therapie en aroma therapie toepassen.

App me gerust op 06-21951684 om een afspraak te maken.

doterra, etherische olie, gezondheid, groene apotheek, handmassage, handreflex massage, meridianen, tcm, voetreflexplus, workshop

Nieuwe data voor de Chinese- en Westerse Handreflex workshop!

Nog even geduld. Vanwege C-maatregelen zijn nieuwe data nog niet beschikbaar.

do. 19 maart 2020 – van 19.15 u tot 21.30 uur

do.  9 april 2020 – van 19.15 u tot 21.30 u uur 

Wegens enthousiaste reacties van onze cursisten willen wij, Claudia als VoetreflexPlus therapeut, en Carla als schoonheidsspecialiste onze krachten weer bundelen in de vorm van de workshop ” Westerse-Chinese Handreflexmassage”! 

Handmassage kan helpen om je gezondheid op peil te houden en als eerste hulp bij allerlei klachten van bv spijsvertering, luchtwegen, hormonen, stress, etc. Ook om de handmassage te geven is heerlijk om te doen.

Door Chinese technieken (meridianen en drukpunten) te combineren met Westerse technieken (reflexpunten) is het resultaat verbluffend!

We beginnen met te leren over aromatherapie en de etherische olie die we gaan gebruiken tijdens de workshop. Daarna krijg je uitleg over hoe je deze handreflexmassage kan doen, en ga je zelf aan de slag.

Wij beloven je dat je verrast zult zijn over handmassage en de mogelijkheden van de oliëen. Je leert waarom een plant olie maakt, hoe de olie uit de plant/bloem/wortel gehaald kan worden, hoe je ze veilig kunt gebruiken, en welke je kiest wanneer je klachten tegenkomt.

Kosten 32,50 euro p.p.

Incl.:

Handreflexpunten
 • leren om deze handmassage te geven 
 • een beschrijving van de workshop om mee te nemen
 • kennis over etherische olie
 • een heerlijk geurend presentje
 • Loterij met kans op een schoonheids-of voetreflexPlus behandeling van 20 minuten
 • koffie/thee met wat lekkers erbij.

Geef je op bij Carla (06 – 26 41 48 82 ) of Claudia (06 – 21 95 16 84)

(We werken in kleine groepjes dus vol = vol)

gezondheid

Zomerse voeding volgens de Chinese Geneeskunde

Heb je het warm? Ik kan je helpen om je meer Yin te voelen (kouder) door een speciale Yin-voetreflexPlus massage. (Ook heel fijn voor dames met opvliegers tijdens de overgang 🙂

Ook kun je natuurlijk tegen de hitte verkoelende drankjes en maaltijden nemen. Je kunt dan denken aan:

–Maak thee van groene thee. Het is gezonder dan veel andere en smaakt toch lekker. Je kunt groene thee bijna overal kopen, maar koop wel losse thee, geen zakjes. Drink deze op kamertemperatuur!

– Eet aardbeien. Ze zijn van nature verkoelend en dus perfect zomerfruit. In de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), zijn ze goed bij een droge hoest en zere keel. Aardbeien bevochtigen de Longen en bevorderen de productie van vloeistoffen, en na een heftige avond… ontgiften de alcohol. Het best eet je alhet fruit op kamertemperatuur.

watermeloen om koelte te brengen in je lichaam, maar ook tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlus en zere keel.

– Eet watermeloen. Watermeloen heeft vele goede eigenschappen in TCM. Het fruit (Xi Gua) en de zaden worden gebruikt tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlust en zere keel.

Andere voorbeelden: asperges, spruiten, mais, komkommer, spinazie en munt.

Succes met de tips en geniet natuurlijk ook van de zomer!

aanbieding, gezondheid

Juni aanbieding nieuwe cliënten (boek nu!)

Intake – € 39,50 (i.p.v. € 65,-.)

Intake: Persoonlijk gesprek incl. een ontspanningsmassage, (ca. 1,5 uur).

Verwerking van de klacht(en) met een uitgebreid analytisch onderzoek door therapeut om een gericht behandelplan te maken. (ca. +/- 3 uur)

3 voetreflexplusbehandelingen – € 139,95 (i.p.v. €165,-.)

Behandelingen: 3 behandeling van ca. 1 uur. Elke behandeling start met een ontspannend voetwaterbad, gevolgd door een specifieke voetreflexplusbehandeling met therapeutische oliën. Normaal tarief per behandeling – € 55 ,-.

06-21951684 | www.voetreflexpluslasolvo.com| lasolvo.voetreflexplus@gmail.com

Aanbieding juni 2019 totaal: € 179,45 i.p.v. € 230,-.

Alleen in deze maand ruim €50,00 korting!

gezondheid

10 FootSteps to Enlightenment

Ontdek jouw spirituele gave met 10 VoetreflexPlus behandelingen inclusief Coaching sessies!

Ervaar de kracht van VoetreflexPlus in combinatie met coaching om jouw spirituele gave te ontdekken.

Ik leer je 10 praktische stappen die je kunt nemen om meer bewustzijn en innerlijke rust te vinden in je dagelijks leven. Door deze stappen te volgen kun je meer balans en geluk ervaren in je leven en dichter bij een gevoel van verlichting komen.

Gedurende 10 sessies (1 sessie per maand) zal ik jou begeleiden op jouw spirituele reis. Elke behandeling begint met een korte intake waarin we jouw intenties voor de sessie bespreken. Vervolgens zal ik jouw voeten masseren en de reflexzones stimuleren die in verbinding staan met de verschillende chakra’s, meridianen en de verschillende thema’s.

Na de behandeling zullen we reflecteren en bespreken hoe jouw ervaringen en emoties kunnen bijdragen aan jouw spirituele ontwikkeling. Bovendien ontvang je een pendelsessie van 1,5 uur om nog dieper inzicht te krijgen in jouw spirituele gave of in andere woorden, jouw talenten.

Behandeling 1: verminderen van spanning dmv een speciale VoetreflexPlus behandeling. Tijdens deze behandeling wordt ook kort besproken wat spiritualiteit en de definitie van een spirituele gave inhoudt.

Behandeling 2: In de tweede behandeling wordt de focus verlegd naar het openen van de energiebanen die in verband staan met intuïtie. Tijdens deze behandeling wordt gevraagd om na te denken over welke gevoelens of ervaringen jij hebt gehad die in verband staan met jouw intuïtieve vermogens.

Behandeling 3: De derde behandeling is gericht op het ontdekken van de persoonlijke symboliek . Symboliek kan veel vertellen over iemands spirituele vermogens en welke richting de cliënt op zou kunnen gaan om deze te ontwikkelen. Tijdens deze behandeling wordt je gevraagd om te reflecteren op welke symbolen in jouw leven belangrijk zijn.

Behandeling 4: In de vierde behandeling wordt er gefocust op het openen van de hartchakra en het verkennen van emoties en gevoelens. Er wordt gevraagd om na te denken over de emoties en gevoelens die jij hebt ervaren tijdens je leven en hoe deze jouw spirituele vermogens kunnen beïnvloeden.

Behandeling 5: De vijfde behandeling is gericht op het verkennen van de relatie van jou met het hogere zelf of het goddelijke. Er wordt gevraagd om na te denken over je relatie met het hogere zelf of het goddelijke en hoe deze relatie jouw spirituele vermogens kan beïnvloeden.

Behandeling 6: In de zesde behandeling wordt er gefocust op het openen van de keelchakra en het bevorderen van de communicatie. Er wordt gevraagd om na te denken over welke woorden of zinnen belangrijk zijn voor haar en hoe deze bijdragen aan jouw spirituele ontwikkeling.

Behandeling 7: De zevende behandeling is gericht op het verkennen van de relatie van jou met jouw omgeving en de natuur. Er wordt gevraagd wat jouw spirituele vermogens kan beïnvloeden.

Behandeling 8: In de achtste behandeling wordt er gefocust op het verkennen van de persoonlijke geschiedenis en de familiegeschiedenis van jou. Er wordt gevraagd om na te denken over welke familieleden of gebeurtenissen in jouw leven belangrijk zijn voor jouw spirituele ontwikkeling.

Behandeling 9: De negende behandeling is gericht op het ontdekken van de persoonlijke levensmissie van jou. Er wordt gevraagd om na te denken over wat jouw passies en doelen zijn en hoe deze bijdragen aan jouw spirituele ontwikkeling.

Behandeling 10: De tiende en laatste behandeling is gericht op het integreren van alle voorgaande behandelingen en het creëren van een persoonlijk actieplan voor verdere spirituele ontwikkeling. We doen een Pendelsessie met 28 vragen gericht op jouw spirituele gave ter afsluiting.

AANBIEDING: Tien sessies die geboekt worden in Mei en Juni 2023 – 10% korting.

In plaats van € 850,– NU € 765,–

(Alle 10 sessies worden direct voor jou vastgelegd en de betaling is vooruit)

Als je geïnteresseerd bent om de 10 stappen naar jouw spiritualiteit te zetten, dan wil ik je aanmoedigen om deze reis te beginnen. Het is een prachtige reis die je kan helpen om meer rust, vrede en betekenis in je leven te vinden.

gezondheid

Dansen op bevroren Water?

In de winter is het Water-element actief, wat betekent dat de natuur energie verzamelt voor een fris en fruitig nieuw seizoen. Het stromende water bevriest als er strenge winters zijn, wat stilstand symboliseert en een einde betekent van de vorige groeifase. Wie durft er te dansen op het bevroren water?

Sta stil en kijk in je eigen levensspiegel. Laat het troebel water van je leven tot rust komen en kijk naar wat er onderin ligt. Laat het dan los en richt je op creatie en groei. Wees niet bang om te stilstaan en in je eigen spiegel te kijken. De helderheid die je ervaart, is waardevol en het is de enige manier om jouw levenscreatie te voltooien.

Het Water-element symboliseert eeuwigheid en volharding en is de bron van alle leven. Door de kracht van het water-element kunnen we boven onze angst uitstijgen, onze creatieve vermogens aanspreken en ons uithoudingsvermogen beproeven om nieuwe creatie te verwezenlijken.

Het is als een spel: het oude wordt losgelaten en het nieuwe ontstaat. Om te groeien, moeten we dingen oud loslaten en nieuwe kansen aangrijpen. Hoe je het spel speelt, is aan jou.

Oorzaak van ziekte


We zijn ons vaak niet bewust van de disbalans tussen yin (rust) en yang (stress) in ons leven, waardoor we te veel in actie blijven en negeren dat we ook rust en bezinning nodig hebben. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Het schaadt de Nieren, de Nier- en Blaasmeridiaan, het orgaan en de meridianen die gekoppeld zijn aan het Waterelement. Vermoeidheid, burn-out, overspannenheid, slapeloosheid, depressiviteit, lage rugpijn, hoofdpijn, knieklachten. Allemaal gezondheidsproblemen die ontstaan door een verstoord Waterelement. 

Als we onze yin-fase erkennen, kunnen we de balans herstellen en de gezondheid en het welzijn verbeteren.

In mijn praktijk kan ik jouw Water element behandelen zodat deze klachten verminderen en zelfs kunnen verdwijnen.

Maak gerust een afspraak met mij! Tel.: 06 – 21 95 16 84

gezondheid, voetreflex, voetreflexplus

Hoe krijg ik het weer lekker warm?

Brrrrrr……ik schrijf nu dit stuk en de gevoelsthemperatuur is -7 in Vlaardingen. Hoe komt het eigenlijk als je het constant koud hebt? Wat kunnen de oorzaken zijn?

Slechte doorbloeding

Bij kou vernauwen de bloedvaten, waardoor de doorbloeding in de huid vermindert om warmteverlies tegen te gaan.

Weinig spiermassa

Spiermassa houdt je warm. Spieren die aan het werk worden gezet, wekken warmte op.

Weinig vet

Mensen met weinig vet hebben een minder goede isolatielaag en raken daardoor sneller warmte kwijt.

Op leeftijd zijn

Oudere mensen hebben het vaak sneller koud. Dat komt onder andere doordat de bloedvaten zich minder goed aanpassen en sensoren in het lichaam trager reageren. Ook neemt de spiermassa door de jaren af, en juist die spieren maken warmte.

Niet genoeg water drinken

Drink je niet genoeg water (of kruidenthee), dan heeft het lichaam meer moeite om warm te blijven. Genoeg vocht zorgt er namelijk voor dat je warmte vasthoudt en deze ook weer op een geleidelijke wijze afgeeft.

Trage stofwisseling

Mensen met een trage stofwisseling verbranden de voedingsstoffen minder snel, waardoor er minder warmte vrijkomt.

Stress

Als je stress hebt, vernauwen de bloedvaten in de huid. Er gebeurt dus precies hetzelfde als wanneer het koud is. Tijdens stressvolle situaties wordt bloed naar de belangrijke organen gepompt, zodat de belangrijkste delen van het lichaam worden beschermd. Van stress krijg je daardoor sneller koude handen en voeten.

Tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Denk daarbij aan vitamine B12, ijzer en eiwit. Vitamine B12 en ijzer zijn nodig om rode bloedcellen aan te maken. Die bloedcellen zorgen voor vervoer van zuurstof in het bloed en een goed werkend zenuwstelsel. Te weinig zuurstof? Dan kun je koude handen en voeten krijgen. Ook een eiwittekort heeft invloed op hoe warm jij het hebt. Bij het verteren en opnemen van eiwitrijke producten, komt veel warmte vrij. Krijg je weinig eiwitten binnen, dan is er minder te verbranden en kan het ook nog eens zo zijn dat je spiermassa verliest. En spiermassa zorgt voor warmte.

Hoe krijg je het weer lekker warm?

In plaats van de temperatuur in huis altijd hoger te zetten of rond te lopen met dikke lagen kleding (en het misschien nog steeds koud te hebben), kun je ook andere, langdurige oplossingen zoeken.

Denk aan meer sporten, wat goed is voor de spiermassa en een goede stofwisseling. Beide zorgen voor meer warmte. Te stoppen met roken (vernauwen van de vaten), stress tegen te gaan, genoeg water en kruidenthee drinken en bepaalde voedingsstoffen extra te slikken.

Via voetreflexPlus therapie kan ik je doorbloeding een stuk op weg helpen. En uiteraard ook de stress verminderen. Maak gerust een afspraak met mij. Telefoonnummer: 06 – 21 95 16 84.

Succes met de tips! En misschien een kleine wandeling nog maken vandaag?

Warme groet van mij.

gezondheid

Hoe versterk ik mijn Hout element?

Toen ik mijn opleiding deed voor voetreflextherapie, kreeg ik te maken met o.a Chinese geneeskunde. Wat ik erg interessant vond was dat deze geneeskunde alles volgens de vijf elementen benaderd. De elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Bij de lente hoort het element Hout. De lente staat voor de ochtend, jeugd en een nieuw begin. De kleur die erbij hoort is groen. Ik denk dat jij ook de nieuwe energie voelt als je nu buiten bent en alles weer ziet bloeien. De winterslaap is voorbij en de natuur wordt weer wakker. Het houtelement is de kracht die ervoor zorgt dat het leven vooruit gaat. 

Wanneer het houtelement in jou gezond is, kan je jezelf soepel bewegen. Je pezen en spieren zijn goed doorbloedt. Je hebt weer zin om naar buiten te gaan om te bewegen en je voelt je helder in je hoofd. Giftige gevoelens (boosheid en frustraties) en giftige stoffen zullen je lichaam verlaten, waardoor het lichaam gezond kan blijven.

Organen lever en galblaas

De organen die bij het Hout element horen zijn de lever en de galblaas. De lever zorgt ervoor dat je ideeën hebt en de galblaas zorgt voor de uitvoering ervan. Als je moeilijk keuzes kunt maken, duidt dat in de Chinese Geneeskunde op een zwakke galblaasenergie. Ook een disbalans in de lever uit zich vaak via de galblaasenergie. Een bekend verschijnsel is bijvoorbeeld de typische leverhoofdpijn. Deze voel je bij je slapen, meestal aan één kant het sterkst, of achter je ogen en het klopt of steekt. Dat is een typisch verschijnsel dat optreedt als je lever aan het ontgiften is en dit gebeurt dan via de galblaasmeridiaan die precies daar op je lichaam loopt. Door goed voor je lever te zorgen, krijg of behoud je een sterk Hout element.

Tips om Hout te versterken:
1. Neem pure en ongeraffineerde voeding.
2. Eet veel verse groenten en fruit, bittere groenten, kruiden en knolgewassen.
3. Drink geen alcohol en neem zo min mogelijk medicijnen en andere onnatuurlijke stoffen.
4. Drink gemberthee en brandnetelthee.
5. Zorg ervoor dat je je zorgen bij iemand kwijt kan. Schrijf het van je af in een dagboekje bv.
6. Oefen in positief denken en in technieken waarbij je leert om in het NU te zijn. 
7. Doe af en toe iets dat je aan het lachen maakt.

8. Zucht regelmatig diep uit.

Wellicht leuk om te weten is dat ik ook schrijf op http://www.fief.nl https://fief.nl/2022/03/17/het-hout-element/

Hier nog een link naar een leuk kleurboekje voor volwassenen met positieve teksten:

http://www.bol.com/nl/nl/p/denk-positief/9300000032050482/?bltgh=vGKaMQIkfa6nopkn2P5OAA.2_35.38.ProductPage

gezondheid

Coaching (on-line)

Wat een mooie gelegenheid om mijn diensten uit te breiden. Deze tijd geeft mij de mogelijkheid om na te denken wat nog meer bij mij past en waar ik nu aandacht aan kan besteden wat in het belang is voor mezelf en voor mijn huidige en toekomstige clienten. Ik heb de tijd gekregen om een coaching opleiding te gaan doen. Dit is nog veel leuker en interessanter dan ik dacht. Ten eerste heb ik heel veel over mijzelf geleerd en ten tweede weet ik nu hoe het voelt om een coaching gesprek te voeren en te ondergaan.

Ik had eerst de overtuiging dat coaches ‘Bemoeials” waren en daarom wilde ik niet coachen of gecoacht worden. Maar wat ik nu weet en ervaren hebt, is dat je juist in je eigen gedachten een juiste weg vindt wat zo goed bij jou past. Je bedenkt alles ZELF! Door alleen de juiste vragen te stellen of te krijgen, gaan ineens alle radartjes draaien in je hoofd, en je bedenkt (of eigenlijk je WEET) precies waarom je iets doet, niet doet, wat je nodig hebt, wat je wilt veranderen, hoe je iets beter kan aanpakken en waarom alles gaat zoals het nu gaat!

Als coach geef ik je geen oplossingen maar zet iets in beweging zodat je helderheid krijgt. Ik werk in het nu en de toekomst en zal niet het hele verleden erbij halen.

Ik kan je coachen op o.a.:

*Stress *Emoties *Oplossing vinden *Ziekte *Rouwverwerking *Omdenken

En het allermooiste is dat ik je ga coachen op je lichaam. Wat is dat?

Wat kun je dan van mij verwachten? Het draait allemaal om het lichaam volledig te betrekken bij een coach sessie. Normaal coachen is hoofdzakelijk gericht op praten. Je gaat naar je sessie en je mag praten. Naar aanleiding daarvan stel ik je gerichte vragen en op deze manier kom jij tot een inzicht, resultaat of oplossing. Als lichaamsgericht coach stel ik ook vragen, maar laat je vooral je lichaam ervaren.

Ik zou willen benadrukken dat lichaamsgerichte coaching niets vaags en zweverigs is. De reden waarom het de meeste mensen wat vreemd in de oren klinkt is dat we in het westen niet gewend zijn om naar het lichaam te luisteren. We zijn rationeel, laten ons vooral sturen door gedachten in ons hoofd.

En dat terwijl het allemaal begint met het lichaam, ons voornaamste instrument en voertuig. Het is het eerste waar je je bewust van werd vlak na je geboorte.

Wil je liever alleen praten? Dat mag natuurlijk ook. Het is mogelijk om dit allemaal on-line te doen. Ik heb ervaren dat dit geen belemmering is voor een mooi resultaat. Straks kunnen we weer echt in oog in oog met elkaar in contact komen.

Wil je met jezelf aan de slag? Maag gerust een afspraak. Neem een kop koffie of mok thee erbij en ik ben er 100% klaar voor.

Relaxte groet,

Claudia

gezondheid

Algemene Voorwaarden

 1. Alle verstrekte informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.
 2. De cliënt gaat ermee akkoord alle medische informatie te verstrekken zodat de behandeling op een verantwoordelijke en veilige manier afgestemd kan worden.
 3. Bij La Solvo worden geen medische diagnoses gesteld. Bij twijfel kan het voorkomen dat ik van een behandeling afzie en u eventueel doorverwijs naar uw huisarts.
 4. Koorts, griep, schimmel en steenpuisten (waar dan ook op het lichaam), zijn contra-indicaties wat betekent dat ik geen massage mag uitvoeren. Bij acute blessures en ziektes is het raadzaam eerst advies te vragen aan een arts, voordat je een afspraak maakt.
 5. Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Geannuleerde of vergeten afspraken binnen deze termijn kunnen volledig in rekening worden gebracht, tenzij de verhindering door overmacht wordt veroorzaakt.
 6. Indien de cliënt te laat op de afspraak verschijnt kan het zo zijn dat de behandeling met deze tijd wordt ingekort, de volledige vergoeding voor de massage wordt in rekening gebracht.
 7. Een cadeaubon is inwisselbaar voor iedere behandeling ter vergoeding van het bedrag dat hierop vermeld staat en kan worden verhoogd tegen bijbetaling. De bon dient te worden ingeleverd bij afrekenen.
 8. La Solvo heeft het recht van de cliënt een schadevergoeding te eisen indien de cliënt meubilair, apparatuur of producten beschadigt. Bij diefstal zal altijd aangifte bij de politie worden gedaan.
 9. De cliënt hoort zich in de praktijk behoorlijk te gedragen volgens algemeen aanvaarde normen. La Solvo heeft het recht de cliënt de toegang tot de praktijk te weigeren wanneer dit niet wordt nageleefd.
 10. Bij klachten is La Solvo aangesloten bij Wkkgz via de beroepsvereniging VNRT.
 11. Door akkoord te gaan met deze voorwaarden en na het maken van een afspraak verklaar je tevens dat je La Solvo niet aansprakelijk zal stellen voor bij- en/of nawerkingen die mogelijk het gevolg zouden kunnen zijn van een massage/behandeling die aan jou gegeven is.
gezondheid

VNRT en RBCZ en Wkkgz

VNRT

La Solvo VoetreflexPlus by CW is lid van beroepsvereniging VNRT, Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten. Leden van deze vereniging hebben naast een gedegen opleiding reguliere medische kennis, omgangskunde en voeding, diepgaande kennis van de reflexzonetherapie. Leden zijn beëdigd en onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel, in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. Bijscholing is ook één van de punten waar VNRT zeer op let. Meer informatie over VNRT vind je hier


RBCZ
De communicatie tussen zorgverzekering, beroepsbeoefenaar en cliënt wordt behartigd door een onafhankelijke intermediair. Binnen de voetreflextherapie is hier de stichting RBCZ verantwoordelijk voor. Zij zorgen ook voor de registratie en certificatie. Meer informatie over RBCZ vind je hier


Klacht of geschil?
De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). [bron: Rijksoverheid]

Heb je een geschil of klacht over La Solvo VoetreflexPlus? Bespreek dit en neem contact op met La Solvo VoetreflexPlus by CW. Samen zullen we kijken hoe we dit op gepaste wijze kunnen oplossen. Ben je niet tevreden over de aangeboden oplossing? Neem dan contact op met de beroepsvereniging VNRT. Door het invullen van het formulier Melding Onvrede, te vinden via deze link, wordt u verder geholpen om de onvrede op te lossen. 

gezondheid

Privacyverklaring

Privacyverklaring

Ik ben me er van bewust dat je vertrouwen stelt in mij. Ik zie het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. In deze privacyverklaring laat ik jou weten welke gegevens er verzameld worden en met welk doel. Zo begrijp je precies hoe ik werk.

Persoonsgegevens verwerken
La Solvo (Claudia Willemse) verwerkt persoonsgegevens over jou doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze zelf aan mij verstrekt. Hieronder vindt je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:

 • Voor- en achternaam
 • Adresgegevens
 • Geboortedatum
 • Geslacht
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Bijzondere of gevoelige persoonsgegevens
Bij klacht gerichte behandelingen verwerkt La Solvo gegevens die nodig zijn voor je behandeling. Dit omvat ook gevoelige of bijzondere persoonsgegevens zoals gezondheidsgegevens.

Gevoelige of bijzondere persoonsgegevens zijn:

 • Medische gegevens;
 • Leef- en voedingsstijl;
 • Evaluatie en ontwikkelingen;
 • Onderzoeken en contact met andere behandelaars;

Voor het verwerken van deze persoonsgegevens vragen we om je toestemming door middel van een toestemmingsformulier.
Voor de verwerking van persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar vragen we om toestemming van hun ouders of voogd.

Waarvoor zijn deze gegevens nodig?
La Solvo verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Om de factuur volgens de normen van de zorgverzekeringen op te kunnen maken.
 • De factuur na afloop van een consult te mailen aan de cliënt (indien gewenst);
 • Het emailadres wordt enkel gebruikt voor doeleinden die betrekking hebben op het behandeltraject en/of indien je toestemming hebt gegeven om nieuws van La Solvo via de mail te ontvangen;
 • Ik gebruik een telefoonnummer wanneer je onverhoopt niet naar een afspraak komt, ik de afspraak moet annuleren of volgens afspraak;
 • De medische gegevens heb ik nodig om een behandeltraject op te kunnen stellen en (relatieve) contra-indicaties te kunnen herkennen;
 • De leef- en voedingsstijl kunnen van invloed zijn op de aanwezige klachten, om een compleet beeld van een cliënt te krijgen vraag ik hier ook naar;
 • Om de juiste behandelingen aan te blijven bieden evalueer ik de voortgang van de therapie;
 • Pas na toestemming mag ik gegevens opvragen bij andere behandelaars. De uitkomst hiervan leg ik vast in het cliëntendossier.

Bewaartermijn van de gegevens
La Solvo zal jouw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. De gegevens in het cliëntendossier blijven 15 jaar bewaard conform de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst).

Delen met anderen
La Solvo deelt jouw gegevens niet met derden zonder jouw toestemming en zal deze alleen verstrekken als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die in opdracht van mij gegevens verwerken, sluit ik een verwerkers overeenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. La Solvo blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

In kaart brengen websitebezoek
La Solvo gebruikt cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.  Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar lasolvo.voetreflexplus@gmail.com. La Solvo zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Beveiliging
La Solvo neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. La Solvo werkt met een digitale cliëntendossier met een beveiligd wachtwoord.

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via lasolvo.voetreflexplus@gmail.com

Contactformulier website
Het contactformulier op mijn website is beveiligd. Uw naam, e-mail adres en telefoonnummer gebruik ik om contact met u op te nemen.

Contactgegevens
Wanneer je contact wilt opnemen met La Solvo, kun je mij als volgt bereiken:
Straatnaam en nummer:                                               Van de Spiegelstraat 128
Postcode en plaats:                                                         3135 SH VLAARDINGEN
Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel:       24352081
Telefoonnummer:                                                           06 – 21 95 16 84
Emailadres:                                                                     lasolvo.voetreflexplus@gmail.com