Magneet Voetmassage

Wat kunt u ervaren?

Blog-Magneet

U zult tijdens de magneet voetmassage een diepe ontspanning ervaren met een positief effect op het welzijn. Sommige klanten ervaren warmte, andere aangename tintelingen en anderen een loom ontspannend gevoel.

Een enkele klant ervaart tijdens de massage niets bijzonders, maar blijkt na een paar dagen minder last te hebben van de klacht of meer energie te hebben.

Niet alleen de voeten worden behandeld maar ook de handen en rug. Dit kan in een zittende houding over de kleding heen.

Wanneer kunt u niet gemasseerd worden met magneten?

De magneetmassage kan niet worden uitgevoerd bij mensen met een pace-maker of andere medische apparatuur met batterijen. De magneten kunnen de batterij leegtrekken.

Ook vrouwen in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap worden een magneet massage afgeraden, tenzij zij al gewend zijn aan magneet therapie.

Magneetmassage is in principe voor gezonde mensen met een klacht. Heeft u langdurige of onverklaarbare klachten raadpleeg dan altijd eerst een arts en vraag of hij het raadzaam vindt of u een (magneet)massage ondergaat.

Ook hierbij gebruik ik diepwerkende etherische olie en kunt u heerlijk ontspannen met rustgevende muziek.

Water drinken:

Tijdens de magneetmassage komen afvalstoffen vrij. Om deze zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren, krijgt u na de behandeling een glas (gemagnetiseerd) water voordat u de praktijk mag verlaten. Wacht u met drinken dan kunnen de afvalstoffen weer “neerslaan” en de massage te niet doen. Tijdens het drinken kunt u gelijk even bijkomen voordat u weer het verkeer in gaat. Ook kunt u nog vragen stellen over de behandeling of de effecten.

Alternatieve therapie:

Magneetmassage valt onder de alternatieve therapieën en is gericht op het lichaam als geheel. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Hierdoor kan, net zoals bij homeopathie of acupunctuur, een begin verergering optreden. Dit is een goed teken. Het betekent dat de behandeling aanslaat, maar ook zonder verergering heeft een magneetmassage effect.