Mooie reviews vanaf mijn Facebook site.

gezondheid

Zomerse voeding volgens de Chinese Geneeskunde

Heb je het warm? Ik kan je helpen om je meer Yin te voelen (kouder) door een speciale Yin-voetreflexPlus massage. (Ook heel fijn voor dames met opvliegers tijdens de overgang 🙂

Ook kun je natuurlijk tegen de hitte verkoelende drankjes en maaltijden nemen. Je kunt dan denken aan:

–Maak thee van groene thee. Het is gezonder dan veel andere en smaakt toch lekker. Je kunt groene thee bijna overal kopen, maar koop wel losse thee, geen zakjes. Drink deze op kamertemperatuur!

– Eet aardbeien. Ze zijn van nature verkoelend en dus perfect zomerfruit. In de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), zijn ze goed bij een droge hoest en zere keel. Aardbeien bevochtigen de Longen en bevorderen de productie van vloeistoffen, en na een heftige avond… ontgiften de alcohol. Het best eet je alhet fruit op kamertemperatuur.

watermeloen om koelte te brengen in je lichaam, maar ook tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlus en zere keel.

– Eet watermeloen. Watermeloen heeft vele goede eigenschappen in TCM. Het fruit (Xi Gua) en de zaden worden gebruikt tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlust en zere keel.

Andere voorbeelden: asperges, spruiten, mais, komkommer, spinazie en munt.

Succes met de tips en geniet natuurlijk ook van de zomer!

aanbieding, gezondheid

Juni aanbieding nieuwe cliënten (boek nu!)

Intake – € 39,50 (i.p.v. € 65,-.)

Intake: Persoonlijk gesprek incl. een ontspanningsmassage, (ca. 1,5 uur).

Verwerking van de klacht(en) met een uitgebreid analytisch onderzoek door therapeut om een gericht behandelplan te maken. (ca. +/- 3 uur)

3 voetreflexplusbehandelingen – € 139,95 (i.p.v. €165,-.)

Behandelingen: 3 behandeling van ca. 1 uur. Elke behandeling start met een ontspannend voetwaterbad, gevolgd door een specifieke voetreflexplusbehandeling met therapeutische oliën. Normaal tarief per behandeling – € 55 ,-.

06-21951684 | www.voetreflexpluslasolvo.com| lasolvo.voetreflexplus@gmail.com

Aanbieding juni 2019 totaal: € 179,45 i.p.v. € 230,-.

Alleen in deze maand ruim €50,00 korting!

gezondheid

Hoera! Een mooi voordeel voor U!

Ik ben geslaagd voor diverse opleidingen en daardoor beëdigd bij de beroepsvereniging V.N.R.T. (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) 💐

Daarom is het vanaf 1 oktober a.s bij mij mogelijk om je behandeling terug te vragen van de ziektekosten verzekering!

Dit kan tussen de 25 en de 75 euro per behandeling zijn.

Dit ligt uiteraard aan hoe je verzekerd bent. Informeer zelf bij de verzekering of je hiervoor in aanmerking komt.

Als je hiervan gebruik wilt/kunt maken, laat mij het weten en ik zorg dat je een factuur krijgt na de behandeling.

Deze kun je dan indienen bij de verzekering en de vergoeding terug ontvangen.

Ik zal een ander tarief rekenen wat jullie nu gewend zijn, daar ik nu te laag zit gezien mijn opleidingen en ervaring. Uiteraard blijf ik de cliënten tegemoet komen die niet hiervoor verzekerd zijn en zal ik het “oude” tarief hanteren.

Voor meer informatie of een afspraak: tel.of whatsapp 06-21 95 16 84 of per mail: lasolvo.voetreflexplus@gmail.com

Klik op onderstaande link om te zien welke verzekeraars nu vergoeden: (in 2020 kan het weer anders zijn)

https://www.vnrt.nl/wp-content/uploads/2018/11/2019-vergoedingenoverzicht-zorgverzekeraars-2.pdf

Lieve groet
Claudia

gezondheid

Chakra’s en je Hormonen. (3/4)

Wil je een zachte voetreflexplus behandeling met een groots effect? Lees dan verder:

de chakra’s liggen op de zijkant (binnenzijde) van de voeten

De hormonen van alle klieren werken op elkaar in.

Zo hebben wij, verdeeld over het hoofd en het lichaam, een netwerk van belangrijke klieren, die beheren de fysiologische bouw, groei en scheikundige veranderingen van het lichaam, en psychologisch verantwoordelijk zijn voor de emotionele reacties en de denkprocessen van ons. Vandaar, dat zij de verwekkers zijn van zijn goede en slechte eigenschappen, van zijn gedragingen, zijn optreden en zelfs van zijn karakter.

Alle hormonen zijn verbonden met de verschillende chakra’s, dus door deze te behandelen kan ik je hormonen weer in balans brengen en lichamelijke en geestelijke klachten verhelpen. Ik ga nu in op de emoties.

Van de 1e chakra is de hormoonklier: De bijnier en heeft te maken met overleven.

Deze maken adrenaline aan en qua emoties beinvloedt het angst voor afwijzing, behoefte aan materiële zekerheid, je bent niet stress bestendigd en hebt gebrek aan zelfvertrouwen.

Van de 2e chakra is de hormoonklier: De geslachtsklieren.

Psychisch gezien heeft dit chakra te maken met o.a jaloezie, angst voor intimiteit, geen contact met gevoelens en emoties. Angst voor afwijzing, je kropt alles op en je blijft hangen in je emoties en kunt ze niet loslaten.

Van de 3e chakra is de hormoonklier: De alvleesklier en heeft te maken met bloedsuikerspiegels.

Schaamte blokkeert het 3e chakra. Remmingen van je spontaniteit. Machtsmisbruik, afhankelijk van een ander, weinig zelfdiscipline en wilskracht. Geen doel in het leven en niet weten wat je wilt bereiken in dit leven.

Van de 4e chakra is de hormoonklier: De thymus en heeft een functie in het afweersysteem.

Als deze in disbalans is heb je moeite met geven en ontvangen, je hebt een helperssyndroom, een overdreven zorg naar anderen of juist koel en afstandelijk. Angst voor eenzaamheid. Dit alles zorgt vaak tot burn-out problemen.

Van de 5e chakra is de hormoonklier: De schildklier en is verantwoordelijk voor de stofwisseling.

Bij verstoring van dit chakra is de verbinding tussen voelen en denken verstoord. Je drukt daardoor je gevoelens weg. Via woordgebruik manipuleren, veel praten en weinig zeggen of stil en schuchter zijn.

Van de 6e chakra is de hormoonklier: De hypofyse en heeft een sturende werking op de andere hormoonklieren.

Koppigheid en geen ”open mind” hebben, fanatisme, ‘er is maar 1 overtuiging en dat is die van mij’ en gebrek aan fantasie geven een disbalans weer in het 6e chakra.

Van de 7e chakra is de hormoonklier: De epifyse en reageert sterk op licht en zorgt o.a. voor een goed dag en nachtritme.

Disbalans geeft het gevoel afgescheiden te zijn van de buitenwereld, diep onzekerheid en doelloos optreden, ‘het leven heeft geen zin’, angst voor de dood.

Nu klinkt dit allemaal best negatief maar de bedoeling is natuurlijk dat je na de behandeling je weer 1. veilig voelt en vertrouwen hebt. 2. creatief bent en je gevoel kunt uitspreken. 3. een sterke persoonlijkheid hebt en duurzame relaties kan aangaan. 4. enthousiast bent en zelfwaardering hebt. 5. weer goed kan communiceren. 6. een helder verstand hebt en processen snapt. en als laatste 7. De zin van het leven ziet en los van dualiteit bent.

Wil jij dit ook? Neem gerust contact op voor meer informatie of een behandeling. Telefoon of WhatsApp 06-21951684 of via lasolvo.voetreflexplus@gmail.com. Je van bent van harte welkom! Groet Claudia Willemse

gezondheid, energieen, chakra, aura, voetreflex

Chakra’s, wat zijn dat eigenlijk? (2/4)

“Ik zal je chakra’s behandelen. Say What!??…..

Ik geef vaak chakra behandelingen met een mooi resultaat voor de cliënt, en steevast vraagt de client: “Wat zijn Chakra’ s nu eigenlijk wat doen die nou precies?? ” Hierbij een niet zweverige uitleg:

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

In ons lichaam zijn in feite nog honderden andere van deze energiecentra aanwezig, maar we richten ons nu op de zeven punten die het belangrijkste zijn.

De zeven chakra’s

Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig etc. te raken moeten we er voor zorgen dat de chakra’s niet gebroken raken en dat de energie goed door het lichaam kan stromen.

Hieronder een overzicht van de zeven belangrijkste energiepunten in het lichaam en waar ze voor staan:

1. MINDER ANGST – MEER LIEFDE: Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd.

De stuitchakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

2. MINDER KLAGEN – MEER WAARDE: Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen.

Het Sacraal Chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

3. MINDER AFWACHTEN – MEER DOEN: Het derde Chakra, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra (Solaris Plexus) genoemd.

De Zonnevlecht chakra staat voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat je zonnevlecht in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

4. MINDER OORDELEN – MEER ACCEPTEREN: Het vierde Chakra, ook wel het hart Chakra genoemd, bevindt zich bij de hartstreek.

Dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.

5. MINDER PRATEN, MEER LUISTEREN: Het vijfde Chakra, ook wel het Keelchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het vijfde Chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra.

Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.

6. MINDER FRONSEN, MEER LACHEN: Het zesde Chakra wordt ook wel het Voorhoofdchakra genoemd. Als bijnaam krijgt het ook wel het derde oog, omdat het desbetreffende Chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt.

Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.

7. MINDER DENKEN, MEER VOELEN: Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Omdat we hier praten over het laatste Chakra, zal het geen verrassing zijn dat het zevende Chakra voor eenheid zorgt.

Dit staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staan weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten.

Wil je dat jouw energiewielen weer in balans komen zodat je met gemak door het leven gaat? Maak dan een afspraak voor een behandeling via 06 – 2195 1684 of lasolvo.voetreflexplus@gmail.com.

Je bent van harte welkom.

chakra, gezondheid, voetreflex

Chakra’s en de ontwikkeling (1/4)

Tijdens de ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder verloopt de ontwikkeling van het 7e chakra naar het 1e chakra. Dit in tegenstelling tot de ontwikkeling die de chakra’s doorlopen tijdens je leven. Daar ontwikkelen ze van het 1e naar hogere chakra’s.

Bij de foetus ontwikkelt het zich in omgekeerde volgorde om het energiewezen dat we eigenlijk zijn, te laten wennen aan de verdichting en verlaging van de energiefrequentie waar we in de materiële wereld mee te maken hebben.

Tijdens ons leven ligt per levensfase de nadruk steeds op 1 chakra.

Van 0 tot 1 jaar ligt de nadruk op het 1e chakra: Het lichaam verkennen, het scheppen van een band van vertrouwen en gehechtheid, de dagelijkse verzorging en gezonde voeding.

Van 6 tot 18 maanden, 2e chakra: Zintuigen prikkelen, onderzoek door midel van beweging, de taal van de gevoelens leren kennen.

Van 18 maanden t/m 3 jaar, 3e chakra: Autonomie (wie ben ik), wil en zelfvertrouwen stimuleren, grenzen stellen.

Van 4 t/m 7 jaar, 4e chakra: Leert het kind door voorbeelden van de omgeving om te gaan met anderen, hoe dingen met elkaar samenhangen en is het goed om omgang met leeftijdsgenootjes te hebben.

Van 7 t/m 12 jaar, 5e chakra: Communicatie en creativiteit stimuleren.

Adolescentie, 6e chakra: Ontwikkelen van de identiteit en zelfstandigheid ontwikkeling.

Vanaf jong volwassenheid, 7e chakra: Stimuleren van ruimdenkendheid, spirituele alternatieven, leren loslaten.

Mijn clienten zijn na een chakra behandeling altijd heel rustig en in balans. Ik behandel altijd alle 7 chakra’s (of soms 13 chakra’s) met een accent op de chakra die uit balans is.

Wil je hier meer van weten of een chakra behandeling ondergaan? Neem gerust contact met mij op via whatsapp 06-21951684, mail lasolvo.voetreflexplus@gmail.com of via mijn website http://www.voetreflexpluslasolvo.com

gezondheid, healer, tcm, Uncategorized

Wijkkrant de Babber, 1 augustus 2019

Ik ben dankbaar voor weer een mooi stukje in de Babber krant.

Fijn dat er weer direct reacties op gekomen zijn.

Ook een afspraak maken?

Bel: 06- 2195 1684 of stuur whatsapp.

chakra, gezondheid, slapeloosheid

Maandtopic La Solvo: Slapeloosheid (4/4) Chakra massage.

Chakra (voetreflexPlus)Massage
Deze therapeutische massage kan helpen bij het herstel van de geblokkeerde energie en zorgt voor meer balans. De chakra’s zijn verbonden met alle hormoonklieren. Het 7e (kruin) chakra staat in verbinding met de epifyse (pijnappelklier) welke verantwoordelijk is voor het slaaphormoon melatonine en het hebben van een goed dag/nacht-ritme. Het 1e (wortel)chakra staat in verbinding met de bijnieren welke bij stress overbelast kunnen zijn. Uitputting van de bijnieren veroorzaken vaak o.a. slecht slapen en wakker liggen. Door de bijnieren in balans te brengen en de stresshormonen (adrenaline en cortisol) te reduceren zal het slapen beter gaan. De chakra massage met het accent op de 1e en 7e chakra kan op deze wijze goed helpen bij slaapproblemen.
 Verwachting van deze behandeling: Mensen die niet kunnen inslapen of vaak wakker worden s’ nachts, (veel) stress of angsten ervaren kunnen veel profijt hebben hiervan. Ook voor mensen met een beroep waarbij het dag- en nachtritme verstoord is geraakt.
De 7 chakra’s op de voeten

Ondersteunend advies: Onze gedachten zijn krachten.

70% van onze circa 70.000 dagelijkse gedachten zijn negatief. Onze gedachten hebben effect op onze gevoelens en handelingen, en beïnvloeden zo ook onze gezondheid (en dus ook onze slaap). Verhoog het aantal positieve gedachten: bedenk dagelijks waar je dankbaar, blij, gelukkig mee bent (schrijf dit eventueel op voor jezelf). Laat je gedachten tot rust komen door bijvoorbeeld muziek te luisteren, te mediteren, in de natuur of met dieren bezig te zijn, te tekenen, kleuren, kleien, of schilderen.

Je bent van harte welkom om deze behandeling te ondergaan zodat je weer van je nachtrust kan genieten. Vaak is een sessie van 4 behandelingen al effectief. Je krijg van mij nog adviezen mee over de chakra’s die je zelf thuis kan doen en meer tips om je slaap te bevorderen.

Vraag naar de mogelijkheden van een traject. Uiteraard is 1 behandeling ook altijd mogelijk. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Tel. 06-21951684 of email naar lasolvo.voetreflexplus@gmail.com

uit: Het Effect van VoetreflexPlus therapie op Insomnia – Claudia Willemse – scriptie 2017-2018

gezondheid, slapeloosheid

Maandtopic La Solvo: Slapeloosheid (3) Lever/Galblaas meridiaan + Spieren en Gewrichten.

Lever Meridiaan
Vandaag de 3e maandtopic over slapeloosheid die dit keer gaat over de aanpak via de Lever en Galblaas meridiaan en de spieren en gewrichten. Ook deze twee behandelingen zal ik in 1 sessie combineren.

Levermeridiaan
Ik zal de Levermeridiaan behandelen omdat deze meridiaan vanuit de Chinese Geneeskunde ook betrokken is bij de slaap. Als de Lever (Houtelement) onvoldoende sterk is, kan zij het Hart (het Vuurelement) niet voeden. Daarnaast heeft het zielsaspect van de Lever, (ook wel de Hun genoemd), ook een rol bij het slapen. De Hun is de bron van dromen en heeft een functie in het ‘komen en gaan van de Shen( de ziel) ’.


Onbalans in de Lever kan hierdoor slapeloosheid veroorzaken met veel dromen en ernstige rusteloosheid. Ook wakker worden op het tijdstip van de Lever (01.00 -03.00 uur, wintertijd) is hierbij vaak te zien.

Daarnaast kan Lever bloedleegte leiden tot spierkrampen die op hun beurt weer zorgen voor slapeloosheid. Bloedleegte is vaak gerelateerd aan de Lever. Omdat de Lever oa. de pezen voorziet van bloed en bij Bloedleegte ontstaat er spierzwakte en kramp.  

De gekoppelde meridiaan wordt ook altijd mee behandeld; in dit geval is dat de Galblaas. Onbalans in de galblaas veroorzaakt vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen. Massage van Lever- & galblaasmeridiaan helpt op deze wijze slaapproblemen verminderen. (vaak wakker worden van dromen en ernstige rusteloosheid + vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen)  

De reflexzonemassage van spieren & gewrichten (Westerse aanpak) is gekozen omdat stijve spieren en stramme gewrichten vaak onbewust veel spanning en emoties kunnen vasthouden. Spieren reageren op emotionele spanningen. Waaronder nachtelijke ‘rusteloze benen of spierkrampen” Deze spanning slaan zij op en staan in verbinding met onze gevoelswereld. Door de reflexzonemassage ontstaat er weer beweging. De spanningen kunnen zowel op fysiek en emotioneel ‘losgelaten’ worden waardoor ontspanning ontstaat. En juist deze ontspanning is nodig om goed te kunnen slapen.  
Extra accent op acupunctuurpunten of reflexzones:
Bij het masseren van de lever/galblaas meridiaan:-
1. Hitte uit het lichaam halen (als gevolg van emoties zoals woede, frustratie) –
2. Voeden van het Bloed

Bij het masseren van de reflexzones van de spieren & gewrichten:
1. Schouder gewricht (ivm bloedvorming uit rode beenmerg van platte beenderen)
2.Borstzone ivm borstbeen (ivm bloedvorming uit rode beenmerg van platte beenderen),
3. Spieren van onderbenen ivm krampen. En algehele ontspanning van de spieren.
Verwachting: Mensen met stressgevoelens waardoor de emoties niet stromen en vast komen te zitten in de spieren. Mensen met restless legs (rusteloze benen).

Soort slaapprobleem: Vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen. Veel dromen en ernstige rusteloosheid.

Je bent van harte welkom om deze behandeling te ondergaan zodat je weer van je nachtrust kan genieten. Vaak is een sessie van 4 behandelingen al effectief. Je krijg van mij nog adviezen mee over de drukpunten op de Lever en Galblaas meridiaan die je zelf thuis kan doen en meer tips om je slaap te bevorderen.

Vraag naar de mogelijkheden van een traject. Uiteraard is 1 behandeling ook altijd mogelijk. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

tel. 06-21951684 of email naar lasolvo.voetreflexplus@gmail.com