gezondheid

Zomerse voeding volgens de Chinese Geneeskunde

Heb je het warm? Ik kan je helpen om je meer Yin te voelen (kouder) door een speciale Yin-voetreflexPlus massage. (Ook heel fijn voor dames met opvliegers tijdens de overgang 🙂

Ook kun je natuurlijk tegen de hitte verkoelende drankjes en maaltijden nemen. Je kunt dan denken aan:

–Maak thee van groene thee. Het is gezonder dan veel andere en smaakt toch lekker. Je kunt groene thee bijna overal kopen, maar koop wel losse thee, geen zakjes. Drink deze op kamertemperatuur!

– Eet aardbeien. Ze zijn van nature verkoelend en dus perfect zomerfruit. In de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), zijn ze goed bij een droge hoest en zere keel. Aardbeien bevochtigen de Longen en bevorderen de productie van vloeistoffen, en na een heftige avond… ontgiften de alcohol. Het best eet je alhet fruit op kamertemperatuur.

watermeloen om koelte te brengen in je lichaam, maar ook tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlus en zere keel.

– Eet watermeloen. Watermeloen heeft vele goede eigenschappen in TCM. Het fruit (Xi Gua) en de zaden worden gebruikt tegen hoofdpijn, misselijkheid, korte lontjes, slechte eetlust en zere keel.

Andere voorbeelden: asperges, spruiten, mais, komkommer, spinazie en munt.

Succes met de tips en geniet natuurlijk ook van de zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s