Zakelijk

04010-d60d26_493597a53c9d4e3faabd5c81b9dd776d

Reflexzonemassage tegen ziekteverzuim bij bedrijven

Bedrijven kunnen sinds kort ook Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws! Het is ten slotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Werking reflexzonemassage

Reflexzonemassage wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten, bijv. rug-, arm-, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress, kunnen worden aangepakt. Massage op kantoor heeft een gunstig effect op de gezondheid van uw medewerkers. Uit diverse onderzoeken, blijkt ook dat de productiviteit en werktevredenheid van werknemers wordt verhoogd en kosten worden bespaard. Massage op kantoor ontstrest in de dagelijkse hectiek, verlaagt het verzuim en stimuleert lichaam en geest. Meer informatie over reflexzonemassage is te vinden op de website van Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers!

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers! Indien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, wordt de reflexzonemassage door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is daarmee aftrekbaar van de loonbelasting. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.

Een reflexzonemassage is onder de volgende voorwaarden een vrije verstrekking:

  • de werkgever heeft een arboplan;
  • de reflexzonemassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan;
  • de reflexzonemassage vindt tijdens werktijd plaats;
  • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd;
  • er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.