Voetreflexplus™ behandeling

Voetreflexplus™ en Stress

Iedereen kent het en iedereen heeft wel eens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben maar eerder door mentale en psychische ‘druk op de ketel’. In de praktijk hebben wij steeds meer met stress te maken, zo’n 80% van alle ziektebeelden zijn stress gerelateerd.

Voetreflexmassage is een uitermate effectieve behandelmethode die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten.

Voetreflexplus™ en Hoofdpijn

Vage-, strakke-, zeurende-, kloppende- en stekende hoofdpijn, hoofdpijn kent vele vormen en gradaties. De oorzaak kunnen er vele zijn en via het verkennen van de voeten krijgen we meer zicht op de mogelijke oorzaak waarmee de hoofdpijn verband kan houden. Het masseren van de zones van het hoofd kan bij hoofdpijn al snel verlichting geven.

Voetreflexplus™bij ontgiften en reinigen

Door ons lichaam goed te reinigen en ontgiften voelen wij ons fysiek vitaal. Bijvoorbeeld na langdurig medicijn gebruik, verkeerde voeding of alcoholgebruik en ziekte wordt het lichaam aangezet tot reiniging en wordt het ontgiftigings- en uitscheidingsvermogen van het lichaam geactiveerd door behandeling van urinewegen, nieren/blaas en het lymfesysteem.

Voetreflexplus™ en spijsvertering

Een groot deel van onze energie halen wij uit onze voeding. De natuurgeneeswijze geeft aan dat de oorsprong van zo’n 80% van alle ziekten zetelt in de darmen. Een goed werkend spijsverteringssysteem is dan ook uitermate belangrijk.

Voetreflexplus™ en hart en bloedvaten

‘Leven vanuit je hart’ wordt gekenmerkt door vreugde, enthousiasme, passie en vitaliteit. Het hart staat voor liefhebben, liefde voor zichzelf en liefde voor anderen. Klachten kunnen ontstaan door chronische overbelasting op gevoelsmatig terrein.

Voetreflexplus™ en ademhaling en vitaliteit

Longen, bronchiën en luchtpijp vormen het ademhalingsstelsel. Voetreflexmassage kan genezend werken bij astma, bronchitis, COPD, hyperventilatie en allergieën.

Voetreflexplus™ bij problemen aan de wervelkolom

Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten, deze zijn typerend voor de moderne maatschappij. De hoge werkdruk, het hoge werktempo en het teveel in dezelfde houding vertoeven zijn hier o.a. debet aan, mede omdat het bewegingsapparaat en dus ook de wervelkolom, op beweging is ingesteld

Voetreflexplus™ voor spieren en gewrichten

Ook de spieren en gewrichten zorgen voor een juiste lichaamshouding. Het zelfgenezend vermogen wordt aangezet bij aandoeningen zoals artrose, reumatoïde artritis, osteoporose, spierziekten, tenniselleboog / golferselleboog e.a.

Voetreflexplus™ en hormonen

Het uiteindelijke doel van de hormonale organen is dat het lichaam zoveel mogelijk ‘in balans’ blijft. Via hormonen, chemische boodschappers die door hormoonklieren worden uitgescheiden, beïnvloedt het hormoonstelsel onder andere functies als groei, seksuele ontwikkeling, de zout- en bloedsuikerspiegel, reacties op stress, dag en nacht ritme.