Reiki & Magnetiseren

love romantic bath candlelight
Foto door Breakingpic op Pexels.com

Reiki

Reiki is universele levensenergie en wordt doorgegeven via handoplegging.
Aan jezelf of aan anderen. Dit zorgt voor balans en ontspanning.
Reiki brengt balans, zowel emotioneel, lichamelijk en geestelijk.
Het kan o.a. hoofdpijn en spierpijn verlichten en soms zelfs verhelpen.

Reiki geneest niet, maar stimuleert het zelfgenezend vermogen. Er zijn ook mensen die tijdens een reikibehandeling helemaal niets voelen. Maar tot hun verbazing, zijn ze na de behandeling altijd erg ontspannen!

Magnetiseren

Magnetiseren wordt vooral toegepast bij lichamelijke klachten, dit gebeurt plaatselijk in een zittende houding. Duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Bij magnetiseren wordt via de handen van de behandelaar en zijn intentie een kosmische energie overgedragen op de zieke plekken, of een reflexpunt ervan.

Het is niet de energie van de behandelaar maar een energie vanuit de kosmos die de behandelaar via zijn innerlijk aantrekt. De behandelaar richt zich hierbij op het absolute universele licht om deze kracht door te geven. Je kunt het Goddelijke energie, licht, onvoorwaardelijke liefde, genade onvoorwaardelijke acceptatie, onvoorwaardelijk begrip, onvoorwaardelijke ondersteuning, kosmische energie, etc. noemen. Kortom waar de cliënt en de behandelaar zich prettig bij voelen of wat bij hun zienswijze past.

Deze energie zal de zieke plekken, die in disharmonie zijn weer heel maken, d.w.z. tot één geheel met zijn wezen transformeren. Hierdoor zal het natuurlijke genezingsproces worden geactiveerd. De kosmische energie is uit lichamelijke en geestelijke frequenties opgebouwd. De lagere frequenties zitten het dichtst bij het lichamelijke en hebben daardoor een directere invloed op de klacht.

Door in een bepaalde regelmaat de zieke plek te harmoniseren, worden de lichamelijke genezingsprocessen geactiveerd. Deze regelmaat bevorderd het overnemen en in stand houden van het behaalde resultaat. Het is daarom van groot belang dat je, vooral in het begin, met een vaste regelmaat de behandeling herhaald. In de meeste gevallen is dat wekelijks. Bij ontstekingen echter heeft de ervaring geleerd dat je het beter om de twee dagen kunt herhalen. De meeste ontstekingen zijn dan binnen 7 behandelingen weg.

Voor welke klachten kan het worden toegepast? In principe kun je magnetiseren bij alle soorten klachten inzetten. Ze geeft bij de meeste klachten wel enige verlichting. Zowel psychisch als lichamelijk.