gezondheid

Coaching (on-line)

Wat een mooie gelegenheid om mijn diensten uit te breiden. Deze tijd geeft mij de mogelijkheid om na te denken wat nog meer bij mij past en waar ik nu aandacht aan kan besteden wat in het belang is voor mezelf en voor mijn huidige en toekomstige clienten. Ik heb de tijd gekregen om een coaching opleiding te gaan doen. Dit is nog veel leuker en interessanter dan ik dacht. Ten eerste heb ik heel veel over mijzelf geleerd en ten tweede weet ik nu hoe het voelt om een coaching gesprek te voeren en te ondergaan.

Ik had eerst de overtuiging dat coaches ‘Bemoeials” waren en daarom wilde ik niet coachen of gecoacht worden. Maar wat ik nu weet en ervaren hebt, is dat je juist in je eigen gedachten een juiste weg vindt wat zo goed bij jou past. Je bedenkt alles ZELF! Door alleen de juiste vragen te stellen of te krijgen, gaan ineens alle radartjes draaien in je hoofd, en je bedenkt (of eigenlijk je WEET) precies waarom je iets doet, niet doet, wat je nodig hebt, wat je wilt veranderen, hoe je iets beter kan aanpakken en waarom alles gaat zoals het nu gaat!

Als coach geef ik je geen oplossingen maar zet iets in beweging zodat je helderheid krijgt. Ik werk in het nu en de toekomst en zal niet het hele verleden erbij halen.

Ik kan je coachen op o.a.:

*Stress *Emoties *Oplossing vinden *Ziekte *Rouwverwerking *Omdenken

En het allermooiste is dat ik je ga coachen op je lichaam. Wat is dat?

Wat kun je dan van mij verwachten? Het draait allemaal om het lichaam volledig te betrekken bij een coach sessie. Normaal coachen is hoofdzakelijk gericht op praten. Je gaat naar je sessie en je mag praten. Naar aanleiding daarvan stel ik je gerichte vragen en op deze manier kom jij tot een inzicht, resultaat of oplossing. Als lichaamsgericht coach stel ik ook vragen, maar laat je vooral je lichaam ervaren.

Ik zou willen benadrukken dat lichaamsgerichte coaching niets vaags en zweverigs is. De reden waarom het de meeste mensen wat vreemd in de oren klinkt is dat we in het westen niet gewend zijn om naar het lichaam te luisteren. We zijn rationeel, laten ons vooral sturen door gedachten in ons hoofd.

En dat terwijl het allemaal begint met het lichaam, ons voornaamste instrument en voertuig. Het is het eerste waar je je bewust van werd vlak na je geboorte.

Wil je liever alleen praten? Dat mag natuurlijk ook. Het is mogelijk om dit allemaal on-line te doen. Ik heb ervaren dat dit geen belemmering is voor een mooi resultaat. Straks kunnen we weer echt in oog in oog met elkaar in contact komen.

Wil je met jezelf aan de slag? Maag gerust een afspraak. Neem een kop koffie of mok thee erbij en ik ben er 100% klaar voor.

Relaxte groet,

Claudia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s