Wat is Voetreflexplus™?

Oosterse en Westerse techiek samen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Naast Westerse Technieken gebruik ik ook de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

De Chinese voetreflexologie is ontstaan vanuit het Taoïsme en bestaat al meer dan 4000 jaar. Het eerste doel van het Taoïsme is het bereiken van evenwicht op mentaal, spiritueel en fysiek niveau. In China worden voetreflexbehandelingen in ziekenhuizen toegepast naast het reguliere systeem. Het zorgt ervoor dat de mens eerder opknapt na een operatie of ziekte en zich weer snel vitaal en energiek voelt.

Er zijn eigenlijk geen klachten die niet met Voetreflexplus™ te behandelen zijn. Enkele veel voorkomende klachten zijn:

  • Hoofdpijn, migraine
  • Buikpijn, spijsverteringsklachten
  • Rug- en nekklachten
  • Stress, burnout verschillende vormen van vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen
  • Hormonale als Menstruatie en overgangsklachten
  • ADHD, depressie en emotionele klachten (bv boosheid, angst, verdriet)
  • Versterken van het immuunsysteem

Door de traditionele Chinese geneeswijze te integreren in de Westerse reflexologie worden de meridianen gestimuleerd! Ze worden omschreven als symmetrische energiebanen die acupunctuurpunten en organen verbinden. Via meridiaan en acupunctuurpunten wordt er gecommuniceerd tussen de verschillende delen van het lichaam. Door druk te geven op deze meridianen en/of acupunctuurpunten kunnen organen en hun functies worden gestimuleerd of afgeremd. Deze punten bevinden zich over het hele lichaam. Daarom worden ook/of de onderbenen, handen en armen, gezicht en oren mee genomen bij een voetreflex-plus behandeling.

De Chinezen ontdekten in de oudheid al dat bepaalde delen van de voet in verbinding staan met organen, zenuwen en klieren elders in het lijf. Door massage van de zone (meridianen) die met het probleemgebied in verbinding staat, kunnen blokkades worden opgeheven en kan energie weer vrij gaan stromen.

De voeten zijn zeer gevoelig. In elke voet bevinden zich wel 30.000 zenuwuiteinden, die reageren op de massage. De signalen die de voet doorstuurt naar de rest van het lijf, steunen het lichaam om weer in balans te komen.

Daarnaast behandel ik  ook energetisch dus op chakra’s en op aura’s want daar kunnen ook blokkades in zitten.

Ook als u geen klachten heeft kan Voetreflexplus™ preventief veel voor u betekenen! Het ontspant lichaam en geest en zorgt voor verhoging van vitaliteit en gezondheid

 

Maak een afspraak