gezondheid

Dansen op bevroren Water?

In de winter is het Water-element actief, wat betekent dat de natuur energie verzamelt voor een fris en fruitig nieuw seizoen. Het stromende water bevriest als er strenge winters zijn, wat stilstand symboliseert en een einde betekent van de vorige groeifase. Wie durft er te dansen op het bevroren water?

Sta stil en kijk in je eigen levensspiegel. Laat het troebel water van je leven tot rust komen en kijk naar wat er onderin ligt. Laat het dan los en richt je op creatie en groei. Wees niet bang om te stilstaan en in je eigen spiegel te kijken. De helderheid die je ervaart, is waardevol en het is de enige manier om jouw levenscreatie te voltooien.

Het Water-element symboliseert eeuwigheid en volharding en is de bron van alle leven. Door de kracht van het water-element kunnen we boven onze angst uitstijgen, onze creatieve vermogens aanspreken en ons uithoudingsvermogen beproeven om nieuwe creatie te verwezenlijken.

Het is als een spel: het oude wordt losgelaten en het nieuwe ontstaat. Om te groeien, moeten we dingen oud loslaten en nieuwe kansen aangrijpen. Hoe je het spel speelt, is aan jou.

Oorzaak van ziekte


We zijn ons vaak niet bewust van de disbalans tussen yin (rust) en yang (stress) in ons leven, waardoor we te veel in actie blijven en negeren dat we ook rust en bezinning nodig hebben. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Het schaadt de Nieren, de Nier- en Blaasmeridiaan, het orgaan en de meridianen die gekoppeld zijn aan het Waterelement. Vermoeidheid, burn-out, overspannenheid, slapeloosheid, depressiviteit, lage rugpijn, hoofdpijn, knieklachten. Allemaal gezondheidsproblemen die ontstaan door een verstoord Waterelement. 

Als we onze yin-fase erkennen, kunnen we de balans herstellen en de gezondheid en het welzijn verbeteren.

In mijn praktijk kan ik jouw Water element behandelen zodat deze klachten verminderen en zelfs kunnen verdwijnen.

Maak gerust een afspraak met mij! Tel.: 06 – 21 95 16 84

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s