gezondheid, slapeloosheid

Maandtopic La Solvo: Slapeloosheid (3) Lever/Galblaas meridiaan + Spieren en Gewrichten.

Lever Meridiaan
Vandaag de 3e maandtopic over slapeloosheid die dit keer gaat over de aanpak via de Lever en Galblaas meridiaan en de spieren en gewrichten. Ook deze twee behandelingen zal ik in 1 sessie combineren.

Levermeridiaan
Ik zal de Levermeridiaan behandelen omdat deze meridiaan vanuit de Chinese Geneeskunde ook betrokken is bij de slaap. Als de Lever (Houtelement) onvoldoende sterk is, kan zij het Hart (het Vuurelement) niet voeden. Daarnaast heeft het zielsaspect van de Lever, (ook wel de Hun genoemd), ook een rol bij het slapen. De Hun is de bron van dromen en heeft een functie in het ‘komen en gaan van de Shen( de ziel) ’.


Onbalans in de Lever kan hierdoor slapeloosheid veroorzaken met veel dromen en ernstige rusteloosheid. Ook wakker worden op het tijdstip van de Lever (01.00 -03.00 uur, wintertijd) is hierbij vaak te zien.

Daarnaast kan Lever bloedleegte leiden tot spierkrampen die op hun beurt weer zorgen voor slapeloosheid. Bloedleegte is vaak gerelateerd aan de Lever. Omdat de Lever oa. de pezen voorziet van bloed en bij Bloedleegte ontstaat er spierzwakte en kramp.  

De gekoppelde meridiaan wordt ook altijd mee behandeld; in dit geval is dat de Galblaas. Onbalans in de galblaas veroorzaakt vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen. Massage van Lever- & galblaasmeridiaan helpt op deze wijze slaapproblemen verminderen. (vaak wakker worden van dromen en ernstige rusteloosheid + vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen)  

De reflexzonemassage van spieren & gewrichten (Westerse aanpak) is gekozen omdat stijve spieren en stramme gewrichten vaak onbewust veel spanning en emoties kunnen vasthouden. Spieren reageren op emotionele spanningen. Waaronder nachtelijke ‘rusteloze benen of spierkrampen” Deze spanning slaan zij op en staan in verbinding met onze gevoelswereld. Door de reflexzonemassage ontstaat er weer beweging. De spanningen kunnen zowel op fysiek en emotioneel ‘losgelaten’ worden waardoor ontspanning ontstaat. En juist deze ontspanning is nodig om goed te kunnen slapen.  
Extra accent op acupunctuurpunten of reflexzones:
Bij het masseren van de lever/galblaas meridiaan:-
1. Hitte uit het lichaam halen (als gevolg van emoties zoals woede, frustratie) –
2. Voeden van het Bloed

Bij het masseren van de reflexzones van de spieren & gewrichten:
1. Schouder gewricht (ivm bloedvorming uit rode beenmerg van platte beenderen)
2.Borstzone ivm borstbeen (ivm bloedvorming uit rode beenmerg van platte beenderen),
3. Spieren van onderbenen ivm krampen. En algehele ontspanning van de spieren.
Verwachting: Mensen met stressgevoelens waardoor de emoties niet stromen en vast komen te zitten in de spieren. Mensen met restless legs (rusteloze benen).

Soort slaapprobleem: Vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen. Veel dromen en ernstige rusteloosheid.

Je bent van harte welkom om deze behandeling te ondergaan zodat je weer van je nachtrust kan genieten. Vaak is een sessie van 4 behandelingen al effectief. Je krijg van mij nog adviezen mee over de drukpunten op de Lever en Galblaas meridiaan die je zelf thuis kan doen en meer tips om je slaap te bevorderen.

Vraag naar de mogelijkheden van een traject. Uiteraard is 1 behandeling ook altijd mogelijk. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

tel. 06-21951684 of email naar lasolvo.voetreflexplus@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s