gezondheid

Chakra’s en je Hormonen. (3/4)

Wil je een zachte voetreflexplus behandeling met een groots effect? Lees dan verder:

de chakra’s liggen op de zijkant (binnenzijde) van de voeten

De hormonen van alle klieren werken op elkaar in.

Zo hebben wij, verdeeld over het hoofd en het lichaam, een netwerk van belangrijke klieren, die beheren de fysiologische bouw, groei en scheikundige veranderingen van het lichaam, en psychologisch verantwoordelijk zijn voor de emotionele reacties en de denkprocessen van ons. Vandaar, dat zij de verwekkers zijn van zijn goede en slechte eigenschappen, van zijn gedragingen, zijn optreden en zelfs van zijn karakter.

Alle hormonen zijn verbonden met de verschillende chakra’s, dus door deze te behandelen kan ik je hormonen weer in balans brengen en lichamelijke en geestelijke klachten verhelpen. Ik ga nu in op de emoties.

Van de 1e chakra is de hormoonklier: De bijnier en heeft te maken met overleven.

Deze maken adrenaline aan en qua emoties beinvloedt het angst voor afwijzing, behoefte aan materiële zekerheid, je bent niet stress bestendigd en hebt gebrek aan zelfvertrouwen.

Van de 2e chakra is de hormoonklier: De geslachtsklieren.

Psychisch gezien heeft dit chakra te maken met o.a jaloezie, angst voor intimiteit, geen contact met gevoelens en emoties. Angst voor afwijzing, je kropt alles op en je blijft hangen in je emoties en kunt ze niet loslaten.

Van de 3e chakra is de hormoonklier: De alvleesklier en heeft te maken met bloedsuikerspiegels.

Schaamte blokkeert het 3e chakra. Remmingen van je spontaniteit. Machtsmisbruik, afhankelijk van een ander, weinig zelfdiscipline en wilskracht. Geen doel in het leven en niet weten wat je wilt bereiken in dit leven.

Van de 4e chakra is de hormoonklier: De thymus en heeft een functie in het afweersysteem.

Als deze in disbalans is heb je moeite met geven en ontvangen, je hebt een helperssyndroom, een overdreven zorg naar anderen of juist koel en afstandelijk. Angst voor eenzaamheid. Dit alles zorgt vaak tot burn-out problemen.

Van de 5e chakra is de hormoonklier: De schildklier en is verantwoordelijk voor de stofwisseling.

Bij verstoring van dit chakra is de verbinding tussen voelen en denken verstoord. Je drukt daardoor je gevoelens weg. Via woordgebruik manipuleren, veel praten en weinig zeggen of stil en schuchter zijn.

Van de 6e chakra is de hormoonklier: De hypofyse en heeft een sturende werking op de andere hormoonklieren.

Koppigheid en geen ”open mind” hebben, fanatisme, ‘er is maar 1 overtuiging en dat is die van mij’ en gebrek aan fantasie geven een disbalans weer in het 6e chakra.

Van de 7e chakra is de hormoonklier: De epifyse en reageert sterk op licht en zorgt o.a. voor een goed dag en nachtritme.

Disbalans geeft het gevoel afgescheiden te zijn van de buitenwereld, diep onzekerheid en doelloos optreden, ‘het leven heeft geen zin’, angst voor de dood.

Nu klinkt dit allemaal best negatief maar de bedoeling is natuurlijk dat je na de behandeling je weer 1. veilig voelt en vertrouwen hebt. 2. creatief bent en je gevoel kunt uitspreken. 3. een sterke persoonlijkheid hebt en duurzame relaties kan aangaan. 4. enthousiast bent en zelfwaardering hebt. 5. weer goed kan communiceren. 6. een helder verstand hebt en processen snapt. en als laatste 7. De zin van het leven ziet en los van dualiteit bent.

Wil jij dit ook? Neem gerust contact op voor meer informatie of een behandeling. Telefoon of WhatsApp 06-21951684 of via lasolvo.voetreflexplus@gmail.com. Je van bent van harte welkom! Groet Claudia Willemse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s