aura, chakra, energieen, gezondheid, voetreflex

Chakra’s, wat zijn dat eigenlijk? (2/4)

“Ik zal je chakra’s behandelen. Say What!??…..

Ik geef vaak chakra behandelingen met een mooi resultaat voor de cliënt, en steevast vraagt de client: “Wat zijn Chakra’ s nu eigenlijk wat doen die nou precies?? ” Hierbij een niet zweverige uitleg:

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

In ons lichaam zijn in feite nog honderden andere van deze energiecentra aanwezig, maar we richten ons nu op de zeven punten die het belangrijkste zijn.

De zeven chakra’s

Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig etc. te raken moeten we er voor zorgen dat de chakra’s niet gebroken raken en dat de energie goed door het lichaam kan stromen.

Hieronder een overzicht van de zeven belangrijkste energiepunten in het lichaam en waar ze voor staan:

1. MINDER ANGST – MEER LIEFDE: Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd.

De stuitchakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

2. MINDER KLAGEN – MEER WAARDE: Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen.

Het Sacraal Chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

3. MINDER AFWACHTEN – MEER DOEN: Het derde Chakra, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra (Solaris Plexus) genoemd.

De Zonnevlecht chakra staat voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat je zonnevlecht in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

4. MINDER OORDELEN – MEER ACCEPTEREN: Het vierde Chakra, ook wel het hart Chakra genoemd, bevindt zich bij de hartstreek.

Dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.

5. MINDER PRATEN, MEER LUISTEREN: Het vijfde Chakra, ook wel het Keelchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het vijfde Chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra.

Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.

6. MINDER FRONSEN, MEER LACHEN: Het zesde Chakra wordt ook wel het Voorhoofdchakra genoemd. Als bijnaam krijgt het ook wel het derde oog, omdat het desbetreffende Chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt.

Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.

7. MINDER DENKEN, MEER VOELEN: Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Omdat we hier praten over het laatste Chakra, zal het geen verrassing zijn dat het zevende Chakra voor eenheid zorgt.

Dit staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staan weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten.

Wil je dat jouw energiewielen weer in balans komen zodat je met gemak door het leven gaat? Maak dan een afspraak voor een behandeling via 06 – 2195 1684 of lasolvo.voetreflexplus@gmail.com.

Je bent van harte welkom.

bron: https://www.happywithyoga.com/yoga/chakra-kleuren/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s