gezondheid

Is Healy symptoombestrijding?

Met mijn kennismaking met de Healy kwam ook meteen deze vraag bij mij op. Mijn zoektocht naar het antwoord op deze vraag bespreek ik in dit blog.

Wat is Healy? Healy is een apparaatje dat frequenties stuurt naar je lichaam. Elke cel in ons lichaam heeft een bepaalde frequentie en elke cel heeft ook een celmembraan. Volgens het spanningsmodel voor celmembranen heeft een cel onder ideale omstandigheden een spanning van -70 mV en daarmee voldoende energie om te leven en te communiceren met andere cellen. Als er sprake is van een aandoening loopt deze spanning vaak terug tot -50 mV. Vanaf -40 mV kan er sprake zijn van pijn en ontstekingen. Volgens Becker en Nordenstrom is bij -15 mV het punt bereikt waarop de cel kan muteren tot tumorcel. De Healy stuurt die frequenties naar je lichaam toe, die je kunt gebruiken omdat de spanning in de cel te laag is. 

In mijn praktijk werk ik met de oorzaak van klachten. Lost Healy dan eigenlijk wel die oorzaak op? Waarom is de spanning in een cel afgenomen? Ik kan wel met de Healy de spanning terug opvoeren, maar als de oorzaak niet weg is, neemt dan niet weer die spanning af? En hoe zit het dan met de visie dat je door bepaalde klachten ook dingen kunt leren over jezelf? Hoeft dat dan niet meer?

Marcus Smieke, een van de bedenkers van de Healy, legt uit dat we ondanks de Healy nog steeds onze lessen moeten leren of bepaalde dingen moeten ervaren. Deze zijn ook meer gerelateerd aan delen van onze psyche die we ons onbewust zijn. Ze liggen in het onderbewustzijn. Ze hebben ook een bepaalde energie en deze energie wil graag omhoog komen in ons bewustzijn. Maar vaak staan we dit niet toe. We gebruiken veel energie om dit te onderdrukken. We willen helemaal niet weten waarom we boos zijn of frustratie voelen bijvoorbeeld. Deze issues zouden we moeten erkennen en integreren in ons leven, in plaats van dat we energie verspillen om ze te onderdrukken. Wanneer je lange tijd deze issues onderdrukt, dan manifesteren ze zich na verloop van tijd in je lichaam. Er ontstaan dan ziekten. Je lichaam vertelt je dus welke issues nog niet gezien en verwerkt zijn. Je ego ziet deze issues als een deel dat niet bij jou hoort. Als je klachten ervaart dan moet je wel naar je lichaam gaan luisteren. Deze issues kunnen zich behalve in ziekten ook manifesteren in je dagelijks leven. Via andere personen die je ontmoet, of situaties waar je in terecht komt. Alles wat we niet integreren in ons leven, manifesteert zich in ons leven. Krijg je te maken met vervelende situaties, stel jezelf dan eens de vraag wat er in jou zit dat nog niet verwerkt is. Wat zegt die situatie over jou? Vaak zijn we geneigd om anderen de schuld daarvan te geven. Dat zijn de lessen die je moet leren of moet ervaren. Hoe kan Healy hierbij helpen?

Eerst moet ik je dan heel kort iets uitleggen over Quantumfysica. Dat is de wetenschap die zich bezighoudt met hele kleine deeltjes van een atoom. Het is een tak van de Natuurkunde die nog niet heel lang bestaat. Volgens de Quantumfysica is materie energie en energie is informatie. Dus alles om ons heen is energie en heeft een frequentie: de bank waar je op zit, de kleding die je aan hebt, maar ook de emoties die je voelt. Dus echt alles. Zie ook dit super interessante filmpje van celbioloog Dr. Bruce Lipton over hoe gezondheid start in je cellen. Op een diep niveau komen deze deeltjes of frequenties samen in het quantuminformatieveld. De Healy meet met behulp van dat informatieveld welke frequentie je nodig hebt om weer gezond te worden. In de Healy zit namelijk een quantumsensor. 

Het quantuminformatieveld is de verbinding tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn. De quantumsensor in de Healy vormt een soort van poort waardoor onverwerkte issues uit je onderbewustzijn ook omhoog kunnen komen en terecht komen in je bewustzijn. Dit vraagt wel om bewust om te gaan met de Healy. Met andere woorden, je moet wel openstaan voor dit proces. Wanneer je je afsluit voor deze informatie dan zul je niets doen met de informatie die omhoog is gekomen in jouw bewustzijn. 

Ik zal een eigen voorbeeld geven. Na een week de Healy gebruikt te hebben, had ik ineens een aantal nachten achter elkaar dat ik om 05.00 uur wakker werd. Dat is opvallend want ik werd nooit eerder ‘s nachts wakker op dat tijdstip. Ik besloot om de orgaanklok er eens bij te pakken. Wanneer je bepaalde klachten hebt, die steeds op een bepaald tijdstip opspelen, dan loont het wel de moeite om eens te kijken of de orgaanklok je meer inzicht kan geven. Organen zijn gekoppeld aan bepaalde uren. 05.00 uur is het tijdstip van de Dikke Darm. De Dikke Darm staat voor oa voor verwerken van emoties. Dit zijn emoties die ik absoluut herken van de fase in mijn leven nu. Ik besloot om het programma Dikke Darm op de Healy te draaien. De nachten daarna zag ik niet meer die 05.00 uur staan op de wekker, want ik sliep weer gewoon door. Door je bewust te worden van de (subtiele) signalen die je lichaam je geeft, kun je met de Healy werken aan de echte oorzaak. 

Door de Healy wordt de trilling in je hele lichaam verhoogt. Deze verhoogde trilling zorgt voor een ruimer bewustzijn. Net zoals je dat kunt creëren met het zingen van een mantra, of met mediteren bijvoorbeeld. Hierdoor kom je tot inzichten over jezelf, welke je zelf weer kunt integreren.  

Is Healy symptoombestrijding? Dat hoeft het niet te zijn wanneer je je openstelt voor de informatie die tot jou komt in je bewustzijn.  

Ik wens je veel mooie inzichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s