Uncategorized

Je voeten als Trouwe Dienaren en geneesmiddel.

Pas wanneer wij onze voeten zien als trouwe dienaren, zullen we ze zo hoog aanslaan dat we er de juiste aandacht en verzorging aan geven. Weinigen van ons zijn er zich van bewust welke belangrijke taak onze voeten, gedurende ons hele leven, te vervullen hebben. Ze moeten ons lichaam dragen, hoe zwaar dat ook mag zijn, en ze moeten ons voorwaarts bewegen waarheen we ook wensen.

Als we nu de wisselende schoenenmode bekijken, waaraan in het bijzonder de vrouwen blij van worden, dan begrijpen we de tegenstrijdigheid die er bestaat tussen deze beknellende en niet toelaatbare behandeling en de noodzakelijke verzorging ervan.

Natuurvolken zoals de Indianen die nog volgens hun oude gewoonten leven en die noodzakelijk blootsvoets lopen, hebben sterke, gezonde voeten. Daar zou je eigenlijk jaloers op moeten zijn!

Onze arme voeten moeten voortdurend leven in de gevangenis van vaak zeer ondoelmatig en knellende schoenen, zodat ze vaak ”ontaard” worden. En daarbij WIJ ontaard worden. Natuurkundigen van zelfs 100 jaar geleden (zelfs 1000den jaren leden was dit al bekend) hebben ons regelmatig ertoe aangespoord om voor onze gezondheid ’s zomers zoveel mogelijk blootsvoets te lopen.

Vroeg in de ochtend zou je in het door dauw bevochtigde gras het verkwikkende ”dauwtrappen” kunnen toepassen, want dit versterkt de spieren van de voet en door het lopen op de oneffen grond van de natuur krijgt de hele voet een natuurlijke, versterkende massage.

Blote voeten in dauw

Loop dus eigenlijk in de zomer zoveel mogelijk op blote voeten, zo vaak daar maar gelegenheid voor is. In de vakantie, op het zeestrand, in het natuurbad, op bergweiden of in je eigen tuin. Al deze mogelijkheden zouden we we zoveel mogelijk moeten uitbuiten, want ze duren in verhouding maar kort ten opzichte van de lange overige tijd van het jaar. Gelukkig hebben we in de zomer van 2018 daar wel veel gelegenheid voor!

Het lopen over nog vochtig gras in de ochtend geeft een weldadig gevoel. Als je oververmoeid bent door grote , geestelijke inspanning (burn out) en je batterijen zijn nagenoeg opgebruikt, en de zenuwen zijn op het nulpunt, kan het lopen op blote voeten regenererend werken net als het wanneer je een accu aansluit op het elektrische net om deze weer op te laden.

Moeder Aarde geeft kracht af die de endocriene klieren tot grote activiteit prikkelt. Vooral in de zomer als de grond warm is, zouden wij elke gelegenheid moeten benutten van het weldadige lopen op blote voeten.

Let wel op dat blootsvoets lopen alleen nut heeft als het gebeurd op een natuurlijke bodem. Hoe oorspronkeler de bodem, hoe beter de magnetische krachten op ons kunnen inwerken. Asfalt, cement of andere materialen bieden ons deze voordelen dus niet, zodat we daarop natuurlijk onze schoenen kunnen aanhouden. En bij koel en vochtig weer opletten dat we niet teveel afkoelen. Bij veel regen kunnen we teveel afkoelen wat niet verstandig is voor ons lichaam, dus laat je leiden door je gezonde verstand.

Bij het verstandig toepassen van met blote voeten lopen, vormt het een niet te onderschatten geneesmiddel voor allen die moe en overwerkt zijn of die te lijden hebben onder een slechte werking van de klieren of andere functiestoornissen. Het feit is dat de aarde wonderbaarlijke regenerende krachten in zich heeft, die voor de mens een reservekrachtbron vormen.

Maak er gebruik van nu het nog volop zomer is! Veel blote voeten plezier.

Liefs Claudia, uw VoetreflexPlus therapeut.

Blote voeten in dauw