gezondheid

Wanneer mag ik nou eens aan de slag?

Ik sta te popelen om weer aan de slag te gaan want in de Traditionele Chinese Geneeskunde is zoveel mogelijk om mensen weer op en top gezond te laten voelen.

We weten inmiddels dat dit virus, afhankelijk van de ziekte fase vertoont zich een beeld van Cold Dampness stagnatie Longen, Damp poison Stagnatie Lungs, Cold Dampness obstructie Lungs, Lungs blocked by epidemie toxine en Flaring heat in Qi en Jing.

Een hele mond vol! Waar het op neer komt dat wij als voetreflexPlus therapeuten sowieso de Longen heel goed kunnen ondersteunen. Preventief of als er een beginnende benauwdheid is. Zo jammer, dat wij niet aan de slag kunnen om ook te kunnen helpen om een virus te laten stoppen.

Er zijn verschillende acupressuur punten die behandeld kunnen worden waaronder Nier 1 (opborrelende bron), Nier 3 (balancerend punt), Maag 36, Long 9 (de grote kloof), Dikke Darm 4 (de Duinpan, loslaten), 3 voudige verwarmer (verbinding). Dit alles om het immuunsysteem te versterken en angsten/onzekerheden te verminderen.

Yin en Yang

Naast TCM zijn er een aantal etherische olien die virussen in de kiem smoren! Ter preventie van besmetting kan Tea Trea oil (Melaleuca Alternifolia) ingezet worden. Tea Tree kent antivirale en antiseptische eigenschappen. Bestanddelen voorkomen dat het virus de gastcel kan binnendringen.

Via een diffuser in (zieken)kamers en binnenomgeving kan tea tea worden gebruikt om virusdeeltje in de lucht te inactiveren. Voor wie geen diffuser heeft kan je ook een paar druppels in een schaaltje doen, een paar druppels op het stoffilter van de stofzuiger of enkele druppels toevoegen aan een sopje. Een druppel op de hand of een paar druppels in het zeeppompje bij de handzeep bevorderen ook de hygiene. Een druppel op een zakdoek of gorgelen met water zijn ook opties Na het gorgelen wel uitspugen.

Een onderzoek heeft aangetoond dat als tea tea olie werd verneveld in een diffuser in een kleine afgesloten ruimte, waren bijna alle influenza virussen in de lucht binnen 10 minuten verdwenen. Na 15 minuten was geen enkel virus meer te vinden. (Usachev 2013)

Ook Eucalyptusolie bereikte een aantal van 0 virussen in de lucht na 15 minuten verdamping.

Essentiele olien en Coronavirus

Om nog eens duidelijk te stellen: er zijn nog geen essentiële olien getest op het huidige coronavirus, zodat we ook niet weten of essentiële olien een effect hebben op dit nieuwe virus. Maar de vraag die men wel kan stellen of verdamping kunnen bijdragen als verdediging/bestrijding van virussen in het algemeen. Daarom kan ook absoluut geen behandeling geadviseerd worden voor deze infectie.

Wel kunnen we stellen dat essentiële olien kunnen bijdragen aan gezonde luchtwegen zoals tea tea, eucalyptus en ravintsara. En in combinatie met Chinese technieken via VoetreflexPlus gaat dit heel goed werken!

Nog even volhouden, voor nu doe ik het dan met dit artikel en daarna zijn jullie weer meer dan welkom in mijn praktijk!

(wil je Melaleuca (tea tea olie) bestellen? Ik mag er maar 1 per keer bestellen dus het is redelijk schaars aan het worden. Prijs € 25,00 excl. vrachtkosten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s