gezondheid

Voetreflexmassage voor het personeel?

REFLEXMASSAGE IS FISCAAL AANTREKKELIJK 

Reflexmassages of reflexzone massages zijn aftrekbaar voor de werkgever. Een reflexzone massage wordt net als bedrijfsmassages of stoelmassages in de werkkostenregeling gezien als vrijgestelde arbovoorziening.

Arbovoorzieningen behoren tot de ‘nihil’ waardering. Reflexzone massages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers en dus onbelast als de werkgever voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De werkgever heeft een arboplan.
  • De reflexmassages maken in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Voorwaarde is wel dat de werkgever de reflexmassage aanwijst als eindheffingsbestanddeel in de vrije ruimte. Dit is vastgelegd in de werkkostenregeling die vanaf 1 januari 2015 verplicht is.

Indien dit niet is gedaan wordt de waarde van de reflexmassage bij de werknemers individueel belast en dus niet vrijgesteld.

De waarde van de reflexzone massage is belast tegen 80% eindheffing als de reflexzone massage aangewezen is als eindheffingsbestanddeel in de vrije ruimte, maar niet voldoet aan de voorwaarde van de gericht vrijgestelde arbo voorziening. De waarde dient dan tezamen met alle overige aangewezen vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen hoger te zijn dan 1,2% van de totale fiscale loonsom.

De in rekening gebrachte BTW kan ook over de reflexzone massage in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Voor overheidsinstanties is de BTW in enkele gevallen (gedeeltelijk) terug te vorderen.

Er bestaat ook de mogelijkheid een gedeelte van de reflexzone massages door de medewerkers zelf te laten betalen. De belastingdienst stelt aan deze mogelijkheid wel de nodige eisen.

Maak gerust een afspraak.

Meer informatie zie de website van de belastingdienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s