gezondheid

1e Chakra (basis chakra) & etherische olie

Vandaag maak ik een begin om alle chakra’s uit te leggen en de bijbehorende olie die zorgt voor het optimaal functioneren van de desbetreffende chakra. In mijn voetreflex praktijk maak ik dagelijks mee dat 1 of meerdere chakra’s uit balans zijn. Deze behandel ik met mijn Westers-en Chinese methode maar ook gebruik ik tijdens de massage een passende olie.

Om jezelf tussen de behandelingen te ondersteunen adviseer ik om bepaalde olie te gebruiken.

1e chakra

De basis chakra is heel belangrijk en bij veel mensen is deze helaas uit balans of verstoord. Veiligheid is een belangrijk thema hierin. Als de wortel of basis chakra (= beide 1e chakra) in verbinding staat met de hart chakra (4e chakra) én de kruin chakra (7e chakra), kunnen er nieuwe chakra’s opengaan. Hierdoor zal je je leven kunnen veranderen en transformeren en dieper kunnen helen, waardoor er meer vrijheid en vreugde zal ontstaan. Essentiële oliën kunnen hierbij helpen!

Als je kunt vertrouwen dat je beschermd wordt en daardoor veilig bent om van je leven te genieten, zal je de vreugde ervaren waarvoor je hier op aarde bent!

Arbovitae is een essentiële olie die je helpt te relaxen en volledig te vertrouwen in de ‘flow’ van het leven. Je zult eenvoudiger een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid ervaren. De vrees maakt plaats voor overgave en zodoende kan je weer gaan verlangen naar nieuwe ervaringen, ongeacht moeilijkheden en gevaren. Deze essentiële olie verbindt Hemel en Aarde en vraagt om tot rust te komen, dieper te ademen en meer te vertrouwen. Arbovitae ondersteunt je open te staan voor de Hulp die tot je beschikking staat.

Als de energie in je basis chakra verstoord is, kan je dat merken aan de volgende fysieke kenmerken: constipatie, aambeien, lage rugpijn, problemen met je benen, voeten, enkels, knieën, heupen en lage weerstand waardoor je snel ziek bent. Olieadvies: Cypress, ‘Massage blend Aromatouch’ en ‘Deep Blue’ en voor je immuunsysteem: ‘On Guard’. Ik merk als voetreflexplus therapeut dat deze klachten heel vaak voor komen in mijn praktijk.

Als er teveel energie naar de basis chakra vloeit kan dat zich uiten in te veel en overmatig eten, verlangen hebben naar ongezond voedsel, nerveus zijn, agressie, dominant gedrag, verslaving naar meer adrenaline, verzameldrang en materialisme. Balans in deze overactieve staat, kan je bereiken met Patchouli omdat je daardoor meer ‘echt’ in je lichaam komt. Deze olie geeft je meer en volledig bewust contact met je fysieke lichaam en de signalen die het geeft. Het heeft een zeer aardend en stabiliserend effect.

Als er te weinig energie gaat naar je basis chakra, zal je geneigd zijn jezelf te verwaarlozen. Slechte discipline en onduidelijke grenzen halen je uit balans. Ook kunnen depressie, passiviteit, lethargie, conflictvermijding, angst voor verandering en gevoelens van er niet bijhoren, uiting geven aan een te weinig energie voor deze chakra. Basil en ‘Balance ’ helpen het evenwicht te herstellen! Grounding Blend versterkt de verbinding met het onderlijf en met de aarde. Dit is nodig als je veel in je hoofd zit, met denken, praten en geestelijke belasting. Deze samenstelling helpt je herinneren om je plannen, doelen en wensen te realiseren. Je kunt met meer gemak gericht blijven werken en doorzettingsvermogen toepassen, totdat het daadwerkelijk gerealiseerd is. Het helpt je meer geduld te hebben en verschaft je meer innerlijke kracht en rust om je verantwoordelijkheden in het leven aan te kunnen.

Als de moeder-kind band verstoord is, zal het vertrouwen (in anderen en in het leven) sterk verminderen, omdat gevoelens van angst en onveiligheid overheersen. Myrrh helpt met het gevoel van vertrouwen te herstellen. De zekerheid van de ‘goedheid’ van het leven, zal weer terugkomen en je zal je meer thuis voelen op deze Aarde. Zoals de navelstreng jou van voeding voorzag in de baarmoeder, zal Myrrh je kracht geven om te groeien in dit proces.

Ik wil nog graag 2 aardende oliën noemen die te maken hebben met je veiligheid, vertrouwen en zekerheid. Deze zijn dus naast de Arbovitae heel goed inzetbaar om de basis of wortel chakra te sterken! Smeer elke avond onder je voeten. Wissel eventueel af. Overdag kan je ook een druppel op de polsen en nek smeren zonodig!

Vetiver, helpt je stevig met beiden voeten op de grond (aarde) te staan. (wortelen) Cederwood verbindt je met je omgeving (familie en vrienden) en vergroot je vertrouwen

Wil je meer informatie over de olie en wat ze kosten? Neem gerust contact met me op via whatsapp 06-21 95 16 84 , via lasolvo.voetreflexplus@gmail of via het contactformulier.

met dank aan Annette van der Put

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s