gezondheid, wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk Onderzoek.

 

Omdat het zo belangrijk is om aan te tonen dat Voetreflex behandelingen werkelijk ertoe doen is door het zelf te ondergaan. Maar natuurlijk net zo belangrijk, om de hele wereld te kunnen overtuigen, zijn de wetenschappelijke onderzoeken. Hierbij enkele onderzoeken die een onafhankelijk bureau Soffos uitgevoerd heeft.

Onderzoeksverslag Brabant Zorg medewerkers – Total Health VoetreflexPlusTM therapie

Inleiding

De directie van Total Health wil graag in de praktijk aantonen wat het effect is van VoetreflexPlus behandelingen. Daarvoor heeft zij onafhankelijk onderzoeksbureau Soffos ingehuurd.
De praktijksituatie wordt gevonden bij Brabant Zorg waar aan een deel van de medewerkers VoetreflexPlusTM behandelingen worden aangeboden.

Het onderzoek bestond eruit dat de medewerkers van Brabant Zorg in de eerste 6 maanden van 2017 6 voetreflex behandelingen aangeboden kregen. Als tegenprestatie werd aan 50 random geselecteerde medewerkers gevraagd om voorafgaand en na afloop een voor het doel geschikte vragenlijst in te vullen.

Hierbij het volledige verslag.

Wetenschappelijk onderzoek vitaliteitsscan bij werknemers Brabant Zorg

 

Wetenschappelijk onderzoek VoetreflexPlusTM behandelingen.

Onderzoeksverslag voor Total Health naar kwaliteit van leven.

De opleiding van Total Health leidt studenten op tot VoetreflexPlusTM therapeut. In het derde leer- jaar van deze 3 jarige opleiding schrijven de studenten een scriptie over cliënten die zij behandeld hebben met de geleerde behandelmethode.
Bij de directie van Total Health bestaat de behoefte om aan te tonen wat het effect is dat de derde jaar studenten behalen met VoetreflexPlusTM bij de cliënten die zij behandeld hebben in dit derde jaar.

Om het effect van de methode VoetreflexPlusTM aan te tonen heeft de directie van Total Health onafhankelijk onderzoeksbureau Soffos ingehuurd.
Voor dit onderzoek werd aan de derde jaars studenten aangeboden dat zij hun cliënten digitaal een kwaliteit van leven vragenlijst konden laten invullen op de site van Soffos.

De gebruikte vragenlijst heeft in de kern de Nederlandse vertaling van de RAND – 36 en meet op een bepaald moment de gezondheidstoestand van de cliënt. De volgende aspecten van gezond- heid worden gemeten: Fysiek functioneren, Vitaliteit, Gezondheidsverandering, Sociaal functione- ren, Emotioneel functioneren, Algemene gezondheidsbeleving, Mentale gezondheid en Pijnvrij- heid. Alle begrippen zijn positieve begrippen of omgezet naar positieve begrippen. Dit houdt in dat hoe hoger de score is, hoe beter het op dat begrip gaat met de cliënt.

Naast de vragen over de kwaliteit van leven van de cliënt werd gevraagd naar de klacht of aan- doening waarvoor de cliënt behandeling zocht bij deze behandelaar. Er werd een lijst van 15 klach- ten en aandoeningen genoemd waarbij de cliënt kan aangeven hoeveel last men heeft op elk van die klachten of aandoeningen. Daarnaast kan de cliënt in een open vraag nog aangeven dat de klacht of aandoening niet in de lijst is opgenomen en welke dat dan is. Ook hierbij wordt gevraagd naar de ernst van de klacht.
In dit verslag worden de resultaten getoond.

hierbij het volledig verslag

wetenschappelijk onderzoek VoetreflexPlus behandelingen naar kwaliteit van leven soffos 20140701

 

Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, Artikel Wetenschappelijk Onderzoek

Tijdschrift Integr.Geneeskunde – WO onderzoek

Pilot “Welke bijdrage kan VoetreflexPlusTM massage leveren aan vermindering van de bijwerkingen voor patiënten die hun eerste chemokuur krijgen ter behandeling van borstkanker?”

zie hierbij het volledige verslag:

VRP en bijwerkingen van Borstkanker

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s