Behandelingen

Naast Westerse Technieken gebruik ik ook de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) want wat is VoetreflexPLUS?

De Chinese voetreflexologie is ontstaan vanuit het Taoïsme en bestaat al meer dan 4000 jaar. Het eerste doel van het Taoïsme is het bereiken van evenwicht op mentaal, spiritueel en fysiek niveau. In China worden voetreflexbehandelingen in ziekenhuizen toegepast naast het reguliere systeem. Het zorgt ervoor dat de mens eerder opknapt na een operatie of ziekte en zich weer snel vitaal en energiek voelt.

Er zijn eigenlijk geen klachten die niet met Voetreflexplus™ te behandelen zijn. Enkele veel voorkomende klachten zijn:

  • Hoofdpijn, migraine
  • Buikpijn, spijsverteringsklachten
  • Rug- en nekklachten
  • Stress, burnout verschillende vormen van vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen
  • Hormonale als Menstruatie en overgangsklachten
  • ADHD, depressie en emotionele klachten

Door de traditionele Chinese geneeswijze te integreren in de Westerse reflexologie worden de meridianen gestimuleerd! Ze worden omschreven als symmetrische energiebanen die acupunctuurpunten en organen verbinden. Via meridiaan en acupunctuurpunten wordt er gecommuniceerd tussen de verschillende delen van het lichaam. Door druk te geven op deze meridianen en/of acupunctuurpunten kunnen organen en hun functies worden gestimuleerd of afgeremd. Deze punten bevinden zich over het hele lichaam. Daarom worden ook/of de onderbenen, handen en armen, gezicht en oren mee genomen bij een voetreflex-plus behandeling.

De Chinezen ontdekten in de oudheid al dat bepaalde delen van de voet in verbinding staan met organen, zenuwen en klieren elders in het lijf. Door massage van de zone die met het probleemgebied in verbinding staat, kunnen blokkades worden opgeheven en kan energie weer vrij gaan stromen.

De voeten zijn zeer gevoelig. In elke voet bevinden zich wel 30.000 zenuwuiteinden, die reageren op de massage. De signalen die de voet doorstuurt naar de rest van het lijf, steunen het lichaam om weer in balans te komen.

Door de voeten te masseren kunnen onder meer stressklachten, constipatie, menstruatiepijn en migraine verminderen of verdwijnen. Ook is het goed om het immuunsysteem te versterken.

Ook als u geen klachten heeft kan Voetreflexplus preventief veel voor u betekenen! Het ontspant lichaam en geest en zorgt voor verhoging van vitaliteit en gezondheid

Voetreflexplus™ en Stress

Iedereen kent het en iedereen heeft wel eens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben maar eerder door mentale en psychische ‘druk op de ketel’. In de praktijk hebben wij steeds meer met stress te maken, zo’n 80% van alle ziektebeelden zijn stress gerelateerd.

Voetreflexmassage is een uitermate effectieve behandelmethode die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten.

Voetreflexplus™ en Hoofdpijn
Vage-, strakke-, zeurende-, kloppende- en stekende hoofdpijn, hoofdpijn kent vele vormen en gradaties. De oorzaak kunnen er vele zijn en via het verkennen van de voeten krijgen we meer zicht op de mogelijke oorzaak waarmee de hoofdpijn verband kan houden. Het masseren van de zones van het hoofd kan bij hoofdpijn al snel verlichting geven.

Voetreflexplus™ bij ontgiften en reinigen
Door ons lichaam goed te reinigen en ontgiften voelen wij ons fysiek vitaal. Bijvoorbeeld na langdurig medicijn gebruik, verkeerde voeding of alcoholgebruik en ziekte wordt het lichaam aangezet tot reiniging en wordt het ontgiftigings- en uitscheidingsvermogen van het lichaam geactiveerd door behandeling van urinewegen, nieren/blaas en het lymfesysteem.

Voetreflexplus™ en spijsvertering
Een groot deel van onze energie halen wij uit onze voeding. De natuurgeneeswijze geeft aan dat de oorsprong van zo’n 80% van alle ziekten zetelt in de darmen. Een goed werkend spijsverteringssysteem is dan ook uitermate belangrijk.

Voetreflexplus™ en hart en bloedvaten
‘Leven vanuit je hart’ wordt gekenmerkt door vreugde, enthousiasme, passie en vitaliteit. Het hart staat voor liefhebben, liefde voor zichzelf en liefde voor anderen. Klachten kunnen ontstaan door chronische overbelasting op gevoelsmatig terrein.

Voetreflexplus™en ademhaling en vitaliteit
Longen, bronchiën en luchtpijp vormen het ademhalingsstelsel. Voetreflexmassage kan genezend werken bij astma, bronchitis, COPD, hyperventilatie en allergieën.
Voetreflexmassage bij problemen aan de wervelkolom
Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten, deze zijn typerend voor de moderne maatschappij. De hoge werkdruk, het hoge werktempo en het teveel in dezelfde houding vertoeven zijn hier o.a. debet aan, mede omdat het bewegingsapparaat en dus ook de wervelkolom, op beweging is ingesteld
Voetreflexmassage voor spieren en gewrichten
Ook de spieren en gewrichten zorgen voor een juiste lichaamshouding. Het zelfgenezend vermogen wordt aangezet bij aandoeningen zoals artrose, reumatoïde artritis, osteoporose, spierziekten, tenniselleboog / golferselleboog e.a.

Voetreflexplus™ en hormonen
Het uiteindelijke doel van de hormonale organen is dat het lichaam zoveel mogelijk ‘in balans’ blijft. Via hormonen, chemische boodschappers die door hormoonklieren worden uitgescheiden, beïnvloedt het hormoonstelsel onder andere functies als groei, seksuele ontwikkeling, de zout- en bloedsuikerspiegel, reacties op stress, dag en nacht ritme.