101 toepassingen van de etherische olie

101 toepassingen van de introkit met Citroen – Pepermunt en Lavendel

Starterskit: Citroen, Pepermunt en Lavendel. 3 x 5 ml –€ 28,25

Losse flesjes:

Citroen 15 ml = € 14,50

Pepermunt 15 ml = € 28,25

Lavendel 15 ml = € 29,05

Citroen.

In en om het huis

1. Een oplossing voor uw wasgoed! Citroen essentiële olie neemt uit ALLE nare geuren weg wanneer u de was vergeten bent en deze te lang in de wasmachine heeft gelegen!

2. Het bedwingen van hars en gom van bomen. Of het sap nu op uw tapijt, in uw kleding of op uw huid sijpelt, citroenolie is uitstekend geschikt voor het verwijderen van dennen gom en boom hars.

3. Citroenolie is een geweldige ontvetter! Je hebt net je fiets gerepareerd en je handen zijn zwart en vettig. Zeep alleen zal dit vet niet zo makkelijk verwijderen. Maar wel als je de zeep vermengt met citroenolie.

4. Desinfecteren van onhygiënisch ruimte. Doe wat citroenolie in een spray fles water en bestrijd ongedierte in uw huis, haard, afzuigkap, tafels, werkbladen en andere oppervlakte. Voor wat extra chemicaliën-vrije schoonmaakkracht, voeg er dan ook een beetje van de traditionele favoriet, “azijn” toe.

5. Weg met de beschermingsmaskers! Wanneer u het smerige, opgebouwde verharde water, in uw douche en badkamer gaat reinigen; heb je praktisch een beschermingsmasker voor de mond en neus nodig om de dampen die vrijkomen niet te hoeven inademen. Met citroenolie kunt u dit aanpakken zonder het dragen van een beschermingsmasker. U heeft slechts een kleine hoeveelheid citroen olie nodig die u een hele eind op weg helpt bij het verwijderen van opgebouwd verhard water.

6. Verzorg uw leer. Of je nu een Harley in stijl rijdt of uw lederen sofa thuis koestert. Alle leersoorten zijn niet onderhoudsvrij. Gebruik een met citroen olie doordrenkte doek om te voorkomen dat het leer gaat barsten.

7. Laat het zilver weer mooi glanzen. Breng op een doek wat citroen olie aan voor het behandelen van de vroege stadia, van aanslag op uw zilver en of andere metalen voorwerpen. Het is niet aan te raden om elke dag van uw zilverbestek te eten, maar armbanden, oorbellen en kettingen wel, zij hebben vaak wat liefde nodig.

8. Weg met het kleverige! Citroenolie helpt kauwgom uit het haar te verwijderen en voorkomt zo een vervelende knipbuurt. Hebt u kinderen met een grootte voorliefde voor stickers en / of tattooplakplaatjes? Citroenolie helpt om deze makkelijk te verwijderen.

9. Hou van de glans! Breng uw meubels weer tot leven met citroen olie! Voeg gewoon een paar druppels citroenolie toe aan olijfolie voor een niet-giftige meubelwas. Citroenolie laat een mooie glans achter, voorkomt uitdroging van fijn houtwerk en zorgt dat het verloren vocht in antiek houtwerk weer wordt aangevuld, doordat het makkelijk in het houd binnendringt.

10. Hoe makkelijk het roestvrij wordt! U hoeft niet langer meer op jacht te gaan naar “dat enige” schuurmiddel voor uw roestvrij staal. De veelzijdige citroenolie is zeer geschikt voor het reinigen van roestvrijstalen apparaten. U zult versteld staan hoe het eruit ziet en ruikt!

11. Reinigen van Graniet & Poreus Steen. Wat leeft er allemaal in de poriën van uw natuurstenen aanrecht of vloeren? Citroen olie reinigt diep, sijpelt in het steen en laat een “echte” verse citroenaroma achter, in plaats van een chemische nep citroengeur.

12. Blaas nieuw leven in uw tandenborstel. Ziet uw tandenborstel er een beetje uitgeput uit? Doe één druppel citroen en pepermunt oliën erop om het gevoel van afgemat zijn te laten verdwijnen.

13. Weg met die stank! De beschimmelde Sneakers van uw kinderen of het potje voor de zindelijkheidstraining… ze kunnen allemaal een minder wenselijk aroma achterlaten. Diffuse of vernevel met een spray met citroenolie om deze nare geuren bij de bron aan te pakken.

14. Weg met de zwarte afdrukken. Krijgt u die zwarte strepen op de vloer of auto maar niet weg? Citroenolie verwijdert deze zwarte strepen op een opmerkelijke manieren!

15. Weg met die bedompte, muffe of schimmelgeur. Spullen worden opgeborgen, worden oud en zien het daglicht niet meer. Verdrijf dan die “oude geur” en breng in de nieuwe energie door de spullen eens flink met de citroenolie af te vegen.

16. Stop! Geen bacteriën op mijn snijplank. Bacteriën in uw keuken zijn overal aanwezig zo ook op uw snijplanken. Niemand wil de chemische schoonmaakproducten waarmee u uw keukenkasten schoonmaken proeven in het eten. Om beide te voorkomen maak uw snijplanken schoon met citroenolie de meeste mensen houden van de smaak van citroen!

17. Heb natuurlijke controle over de bladluis invasie. Die vervelende nare bladluizen dineren op uw rozen en andere planten. Citroenolie (of pepermunt) met water in een sprayfles of gieter als natuurlijk bestrijdingsmiddel dood bladluizen en hun larven, zodat uw planten er weer mooi uitzien.

18. Vlekkenvrij servies. Doe een paar druppels citroenolie in uw vaatwasser zeepbakje bij elke vaat. Uw servies zal eruit komen als nieuw en vlekvrij!

19. Verfris uw slecht ruikende washandjes. Wanneer uw keuken washandjes vies ruiken en ze wel een opkikker kunnen gebruiken; voeg dan wat citroenolie aan uw wasmiddel toe en laat het een nachtje weken, was en droog ze en uw keuken zal zo veel beter ruiken!

Koken & Eten

20. Energie Boost. Voor een snelle, verfrissende energie boost, combineer een paar druppels elk van citroen en pepermunt olie in een glas water en drink het op. Voeg een citroensmaak toe aan je flesje water.

21. Meer pit voor de zoete verwennerijen. Er zijn oneindig veel manieren waarbij citroenolie een beetje frisheid toevoegt aan uw zoete gerechten: citroenglazuur of citroen schuimpjes, zure room citroentaart, citroen gebak, citroentaart glazuur, vierkante citroengebakjes, citroenkoekjes Adembenemend, inspirerende limonade.

23. Pep je voorgerechten op met citroen olie. Er zijn een heleboel manier om het gewone, flauwe of de te pittige voorafjes een interessante twist te geven: geroosterde zalm en asperges met citroen olie, pasta & garnalen met citroen olie, citroen olie besprenkel over groenten (vooral broccoli), citroen knoflook garnalen … of om een frisse kick toe te voegen aan een geweldige salade.

24. Bewaar wat je hebt. Gebruik citroen olie in een spray over je gesneden fruit om het vers te houden tot het wordt opgediend.

Lichaam & Geest

25. Verlicht de luchtwegen van slijm. Wanneer het wordt gebruik in combinatie met een luchtbevochtiger, is het een geweldige manier om de piepende ademhaling te vertragen, verkoudheid, hoesten en andere bovenste luchtweg problemen te verlichten.

26. Voor de schorre keel. Voeg een paar druppels citroen essentiële olie toe aan warm water met wat honing kan dat vervelende keelpijn gevoel veranderen, remt de nare hoest, en verlaagt de koorts. Citroenolie bestrijdt ook bacteriën en virussen.

27. Honingachtige hig hlights zonder chemicaliën…. Sla de dure haarsalons over voor het highlighten van uw haar en gebruik citroenolie om je eigen highlights te maken. Na gebruik van je eigen haarproducten en citroenolie ga je in de zin zitten, het zal je haar lichter te maken. Wees voorzichtig, het werkt goed!

28. Bestrijd de schimmel onder de nagels. Wordt u er ook zo moe van om elke keer die lelijke nagelschimmel te moeten zien? Citroenolie is zeer geschikt voor nagels, en kan helpen bij de strijd tegen nagel schimmel.

29. Stop het nerveuze gevoel in je. Wanneer je citroen- combineert met lavendelolie en in de ruimte verspreid met een diffuser; merk je dat je je minder angstig gaat voelen en een beter humeur krijgt. Meer standvastig en met een gelijkmatiger verloop.

30. Helder denken & focus, mogelijk maken. Een heldere geest, met een schone lei, een frisse kijk. Het is allemaal echt goed. Diffuse citroenolie in de ruimte en je hebt dit.

31. Neem de hitte uit de koortsblaasjes. Heb je een knoestige koortslip die dringend om aandacht vraagt, blus dan de hitte met een paar druppels citroenolie en je hebt een nieuwe “besteˮ vriend erbij.

32. Fijne stemming … ‘Nee, echt’. Verdrijf die blues stemming en niet die van de band; met een beetje no-nonsens verminderende citroenolie. Of u er nu voor kiest om het te verspreiden met een diffuser of uitwendig aan te brengen. Het zal in ieder geval moeilijk zijn om niet toe te geven aan de veranderende stemmingswijziging met citroenolie!

33. Was dat eelt? Volgende keer als u een verharde, structuur van de huid op je voeten bemerkt van bijvoorbeeld: likdoorns, eelt of eeltknobbels, doe hier dan regelmatig een paar druppels citroenolie op en u krijg al snel weer een zachte huid!

34. Een helderdere huidskleur. Citroen olie kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en huidschilfers. Door zelf de huid te scrubben met een huisgemaakte scrub. Voeg 4-5 druppels citroenolie toe aan een kleine hoeveelheid havermout scrubben en water. Voelt geweldig!

Pepermunt

In en om het huis.

35. Kalmeer een storm. Wrijf slechts één druppel pepermuntolie over de maag of neem inwendig in. Voor het kalmeren van de spijsvertering, een maag die van streek is of bij andere problemen van de spijsvertering. Een echte aanrader voor op reis!

36. Herstel de vitaliteit in uw mond. Wanneer uw adem scherp ruikt en je mond vies voelt, zorgt pepermuntolie met water (en citroenolie) voor een gezonde, frisse mondspoeling die een blijvend fris en schoon gevoel achterlaat.

37. Het draait allemaal om de luchtstroom. Wanneer sinussen verstopt lijken te zijn en de keel gezwollen en droog; diffuse pepermuntolie of doe één druppel op de borst voor bijna een onmiddellijke verlichting en revitaliserende ademhaling. Pepermunt werkt slijmoplossend en geeft verlichting bij verkoudheid, hoesten, sinusitis, astma en bronchitis.

38. Verkoeling voor de gewrichten. Wanneer de tand des tijd schade aanrichten aan je gewrichten, een warm en pijnlijk gevoel achterlatend geeft pepermuntolie vermengd met lavendelolie verkoeling als een ijs bad, waar uzelf warm en droog bij blijft.

39. Voel u sneller vol en verzadigd. Het gaat over een voller gevoel en je niet overeten. De aroma van pepermuntolie geeft je sneller een vol gevoel, vooral als je het inademt tijdens een maaltijd!

40. Verkoel die vermoeide voeten. Als u de hele dag op de been bent geweest of je draagt schoenen met veel te harde schoenzolen, doe dan wat pepermuntolie op een kompres met koud om je vermoeide, oververhitte voeten af te koelen.

41. Pep jezelf op. De verkwikkende aroma van pepermunt is een geweldige, niet-stimulerende manier om je op te peppen tijdens een lange rit, op school of tijdens de late uurtjes huiswerk maken of welke andere reden dan ook om de “midden nacht olie” te gebruiken.

42. Doe een beetje energie bij je zeepschuim. Sommige shampoo en conditioner combinaties kunnen je het gevoel geven dat je weer wilt gaan slapen. Geen energie, geen fut meer. Het is gewoon geen pretje. Niet goed! Voeg wat pepermuntolie toe aan deze producten om uw hoofdhuid te stimuleren, te activeren en u wordt er wakker van. Pepermuntolie is ontsmettend van natuur en helpt ook bij het verwijderen roos en luizen.

43. Allergieën, pas maar op! Pepermuntolie heeft het vermogen om de gladde spieren in het lichaam te ontspannen – dezelfde spieren aanwezig in onze luchtwegen die worden beïnvloed tijdens allergieseizoen. Pepermuntolie (met citroen) zou zeker een andere troef kunnen zijn bij de behandeling van seizoen gebonden allergieën!

44. Verjaag die spanningshoofdpijn. Heeft u een verschrikkelijke geest verdovende hoofdpijn? Een paar druppels pepermuntolie op uw tempels, nek en sinussen, kan snel de hoofdpijn doen verdwijnen!

45. Help je kind om bij de les te blijven. Wanneer je kind minder goed reageert op alles wat er gebeurt op school tijdens de les en met zijn huiswerk, spray dan wat pepermunt op zijn shirt. Of doe een druppel onder de tong of laat het ruiken voor een betere concentratie en alertheid. Let op de olie is een beetje pittig, op de tong!

46. In laten trekken, inweken & revitaliseren. Na een lange vermoeide dag, breng dan wat pepermuntolie aan, even in laten trekken en dan lekker weken in een warm bad of douche. De verfrissende pepermunt damp zal u verkoelen, ontspannen en weer energiek doen voelen.

47. Voeg een Verfrissende Kick toe om uw thee. Slechts één druppel pepermuntolie kan al meer levendigheid toevoegen aan je kruidenthee (zonder dat je suiker hoeft toe te voegen), terwijl het ook nog eens helpt bij een normale spijsvertering of tegen brandend maagzuur.

48. De: “Moet ik echt trainen vandaag?” houding. Je vraagt jezelf deze vraag vast wel eens af. Begrijpelijk! Gebruik dan pepermuntolie voordat je gaat trainen. Dit werkt direct op de zintuigen en brengt je in de juiste stemming, zodat je jezelf er toe kunt zetten om te gaan trainen.

49. De snack leverancier zijn ergste nachtmerrie. Als je halverwege de ochtend de behoefte hebt aan junk food of om te snacken, diffuse dan wat pepermuntolie om deze behoefte te laten verdwijnen.

Koken & Eten

50. Voeg wat pit toe aan al je chocolade gerechten. Verbeter uw chocoladegerechten op een triljoen manieren: gourmet met warme chocolade, brownie met mint en mintglazuur, de mint bark is een duo van mint en chocolade (zie afbeelding), pasteitjes met pepermunt, chocolade pepermunt cake, rood fluwelen met witte chocolade, pepermunt en roomkaas, LEKKER!

51. Intens, heerlijke gebak. Pepermunt chiffon cake, zelfgemaakte zuurstokken, boter pepermuntjes (zie afb.), pepermuntijs, pepermuntglazuur over taartjes en koekjes, zelfgemaakte pepermunt chocolade snoepjes( zie afbeelding).

52. Onvergetelijke drankjes. Pepermunt water op ijs, pepermunt mokka, pepermunt thee, warme chocolademelk met pepermunt, dat klopt , het is allemaal heerlijk!

Lichaam & Geest

53. Maak jezelf wakker met pepermunt. Het activeert de limbische functie in je hersenen. De limbische functie helpt zaken zoals emoties en het lange-termijn geheugen en is gerelateerd aan de olfactorische structuren in je neus.

54. Een oplossing voor de jeuk. Als u last heeft van de neven effecten van een zonnebrand en de huid een beetje warm en jeukt. Breng dan één druppel pepermuntolie (vermengd met lavendel) aan om de huid te koelen, te kalmeren en de jeuk te stoppen.

55. De pretpark opluchting. Als je dat “Oh mijn hemel, ik kan het niet geloven het lijkt wel of ik een ritje in de draaimolen maak” gevoel hebt, wrijf dan vier of vijf druppels pepermunt op de maag. Dit kalmeert de gladde buikspieren en helpt ongemakken te verdrijven.

56. Reizen door de Noordpool, zonder te reizen. Wanneer je een paar druppels pepermuntolie aan ijswater toevoegt, verbetert het niet alleen de smaak, maar het laat ook een gevoel van koele, verfrissende Noordpool wind in je luchtwegen achter!

57. Ingraven, niet meer! Als een teek heeft besloten om van jouw huid zijn huis te maken. Geef die teek dan met een wattenstaafje een lekker bad van pepermuntolie. De teek zal stoppen met zichzelf in te graven, verwijder dan zijn kop en hij is helemaal de jouwe.

58. Maak het de beestjes niet te makkelijk. Veel insecten en kleine beestjes in je huis houden niet van pepermuntolie – mieren, bladluizen, kevers, muizen en kakkerlakken proberen duidelijk met pepermunt te sturen. Gewoon toevoegen in een spuitfles met water en spray daar waar je denkt dat het ongedierte je verblijdt u met hun aanwezigheid!

59. Natuurlijk schoonmaakmiddel. Pepermuntolie is een geweldig natuurlijk reinigingsmiddel omdat het zowel schimmeldodende als antibacteriële eigenschappen heeft. Spray op je aanrecht en de oppervlakken in de badkamer, schrobben en geniet van schoner schoon!

60. Slapen als een baby. Als het maar wat moeilijk vind om in slaap te vallen, helpt pepermuntolie de receptoren die gevoelig zijn voor kou te activeren in de huid en slijmvliezen. Als je pepermunt op deze manier gebruikt, helpt het bij slapeloosheid.

61. Beteugel het gebrek aan motivatie of enthousiasme. Als je bij iemand bent die zich somber of alsof het ze ‘gewoon niet kan schelen “voelt, vraag hen dan of ze de pepermuntolie (aromatisch, op lichaam, of inwendig) willen uitproberen om hun mentale scherpte en de focus te stimuleren.

62. De gemoedstoestand. Iemands gemoed en mentale toestand kunnen zomaar van stemming wisselen. Wanneer men is geschrokken, gestrest of nerveus, kan pepermuntolie helpen om deze gevoelens terug te brengen naar een stabiele houding en het evenwicht herstellen.

63. Een kiespijn temmen. Pepermuntolie werkt als een geconcentreerde natuurlijke pijnstiller en spierverslapper, vooral bij pijnlijke tandvlees, kinderziekten of bij een recente tandheelkundige ingreep.

64. Verlicht de inwendige strijd. Bij uit- of inwendig gebruik, is pepermunt favoriet voor directe verlichting bij krampen, indigestie aan diarree. Sla de maagzuurremmers over en ga voor de pepermuntolie!

65. Als je het “ marathon op klompen gelopen” gevoel hebt. Wanneer je het gevoel hebt alsof je net een marathon gelopen hebt op klompen en je voeten warm en pijnlijk aanvoelen. Masseer dan je pijnlijke voeten, gewrichten en gespannen spieren met pepermuntolie.

66. Maak je los van het lusteloze. Heb je gevoelens van lusteloosheid of een mist in je hoofd? Pepermunt staat erom bekend om de bloedsomloop en het bewustzijn te verbeteren, waardoor je je energieker en wakkerder voelt.

67. Geen acht-benige meer in je kamer. Wanneer je pepermuntolie in de ruimte verspreidt met een diffuser, zult u minder spinnen bemerken. Waarom? Ze vinden de geur van pepermuntolie niet zo leuk. Het is veilige manier en bevat geen agressieve chemicaliën of bestrijdingsmiddelen. Het doodt niet de spinnen, maar jaagt ze alleen weg.

Lavendel.

In en om het huis

68. Weg met die rare, muffe kastlucht! Je kent vast wel die geur van verschillende soorten stoffen en schoenen voor elke gelegenheid, plus de vuile wasmand en geen frisse lucht in je kast. Dit kan alleen maar een ding betekenen … jij hebt lavendelolie nodig. Besprenkel op een stukje stof of katoen wattenbolletje of gebruik een diffuser, verjaagt zo die nare geur!

69. Haal de beet eruit! Insecten, beestjes en ander kruipend ongedierte zijn niet zo dol op de geur van lavendel. Sterker nog, ze haten het. Als u de preventieve route vergeten bent vergeten, lavendel kalmeert beten, steken, jeuk en ontsteking.

70. Een spray voor meerdere doeleinde. Volgende keer als u weer in de file zit, haal dan uw spray gevuld met water en lavendel tevoorschijn, het frist uw auto helemaal op. Wie wil er nu niet een auto die heerlijk naar lavendel ruikt?

71. Kinderen die niet willen gaan liggen? Doe een paar druppels lavendel op hun kussens … Het lijkt wel magie. Het zal ze helpen om tot rust te komen en maak het slapen gaan een beetje meer de moeite waard, en het beste van alles … lavendel sust ze in een goede nachtrust.

72. Sla die chemische spuitbus over. Volgende keer dat u een luchtverfrisser voor uw badkamer gebruikt. Denk dan eens aan lavendel met water in een spuitfles. Lavendel heeft antibacteriële, antibiotische, antivirale, antiseptische eigenschappen, die alleen maar kunnen helpen.

73. Haal het bijtende uit de azijn. Als je met azijn schoonmaakt, maar u kunt nauwelijks overeind blijven door de geur terwijl u het gebruikt? Het antwoord hierop is lavendel. Voeg gewoon lavendelolie toe aan de azijn, samen in een sprayfles en klaar is kees!

74. Therapeutische afwas- of wasmiddelzeep. Wanneer uw vloeibare zeep of wasmiddel een beetje oppervlakkig ruikt, kunt u lavendelolie toevoegen voor een beetje extra aroma therapeutische voordelen en antibacteriële eigenschappen. Het transformeert uw schoonmaak ervaring!

75. Linnengoed om van te houden. Waar ruikt jouw linnengoed naar? Waarschijnlijk naar katoen of misschien wel oud katoen. Verlevendig dan je linnengoed met heerlijk geurende lavendelolie. Het laat geen oliesporen achter en laat zorgt voor een verkwikkende frisse wasgoed.

76.Lavendel kaarsen. Ach, de lang verloren kunst van het maken van kaarsen. Als je ooit kaarsen gemaakt hebt weet je hoe leuk het kan zijn. Wanneer u lavendelolie toevoegt, is de geur die dan vrijkomt intens therapeutisch!

77. Uw houten vloeren, als nieuw. Ziet uw houten vloer eruit alsof deze wel een opknapbeurt kan gebruiken?, Commerciële vloermiddelen bevatten vaak agressieve chemicaliën. Houten vloeren houden van essentiële oliën. Voeg enkel druppels lavendelolie toe aan uw reinigingsmiddel en uw vloer komt er als nieuw uit te zien!

78. Help je oude vertrouwde baseball pet. Je versleten, favoriete baseball pet waar je zo dol op bent kan ruiken naar de geur van een wild dier. Verander dit! Voeg 4-5 druppels lavendelolie toe om de geur draaglijk te maken. Het zal dan ook je favoriete pet worden als je hoofdpijn hebt!

79. Verfris je matras bij het verwisselen van het beddengoed. Helaas wordt het matras nog wel eens verwaarloosd en gaat dan ruiken naar het schuim van het matras ruiken. Spray er dan wat lavendelolie op het matras terwijl u het bed verschoont en het voelt zich niet langer verwaarloost meer!

80. Je eigengemaakte luchtverfrisser. Doe zuiveringszout in een weckpot en voeg hier 5-6 druppels lavendelolie toe. Pons gaten in het deksel. Plaats de pot daar waar de stank zich bevindt (nabij een vuilnisbak, vuile kleren). Regelmatig de pot schudden en ruik!

81. De geur van huisdieren, neutraliseren. Doe een snufje van je eigengemaakte zuiveringszout met lavendel mengsel op het tapijten of vloerkleed en zuigen het op. Als je huisdieren hebt en vooral de (nog) niet zindelijk, gebruik dan lavendel!

82. Een extra melange toevoegen aan uw Potpourri. Als je een pot met potpourri hebt die zijn dag heeft gehad. Verfris deze dan met een paar druppels lavendelolie. U zult genieten van de manier waarop de geur van lavendel de uitstraling van uw huis verandert!

83. Heerlijk ruikende stofzuigerzakken. Uw stofzuiger kunnen een ramp zijn als het gaat om het de lucht die ze uitblazen tijdens het stofzuigen. Je hele huis kan naar die stank gaan ruiken. Zoals uw misschien wel weet! Stofzuigers kunnen ook microfijne deeltjes uitblazen. Doe een aantal wattenbolletjes gedrenkt in citroen- en lavendelolie en plaats ze aan de binnenkant van de stofzuigzak en laat je stofzuiger even blazen.

Koken & Eten

84. Verzacht de Citrus smaak. Gebruik Lavendel olie in de fijne, delicate citroen sauzen voor kip of vis of in krachtige sinaasappel marmelade, citrus salades, eigengemaakte limonade en nog veel meer!

85. Verbazingwekkende marinade en BBQ met lavendel. Rijg kip of vis voor op de grill en bestrijk met een marinade van lavendel met honing of een knoflook met rozemarijn, lavendel mix. Marinade kan ook voor over de geroosterde groenten en stukken kip, jammie!

86. Bak als de beste. Lavendel is een mooie aanvulling voor in het bosbes banaan brood of wat te denken van citroen lavendel koekjes, gebakken zalm met lavendel, lavendel suiker koekjes, muffins met lavendel, lavendel gebak, bonbons met lavendel, oh yeah!

87. Geef uw suikers een heerlijke twist. Gebruik lavendel als vervanger voor vanille-extract (in crèmes, vla en suikers) of in glazuur, voor extra smaak kunt u honing toevoegen. Heerlijk, lavendel met honing voor extra smaak in thee, op toast en zelfs in ahornsiroop!

Lichaam & Geest

88. Het havermout geheim. Vult een potje met havermout en doe hier 5-8 druppels lavendelolie bij. Als het tijd is om uw gezicht te wassen, voeg dan water toe aan de havermout met lavendelolie en u heeft een uitstekende natuurlijke scrub! Met een kleine hoeveelheid doe je lang.

89. De grote opluchting na verbrandingen. Als je iets te lang in de zon hebt gezeten, helpt een beetje lavendelolie om te voorkomen dat de huid gaat vervellen. Het helpt bij de genezing van uw huid zonder littekens zo goed!

90. De grote tranen, opluchting! Lavendel heeft desinfecterende eigenschappen en is geweldig voor de huid, om snij- en schaafwonden te verlichten, vooral als de snee of schrapen zich bevindt daar waar de verwonding moeilijk te bedekken is (bijv. schaafwond aan kin).

91. Verlichting bij oorpijn. U kunt lavendel verwarmen (maak de olie niet te heet) en meng het met olijfolie. Masseer het rondom de oren (niet in de oren) en in de buurt van lymfeklieren in de keel.

92. Een antwoord op een droog klimaat probleem. Heeft u last van een te droge, jeukende huid en u heeft geen zin om hiervoor de chemische geparfumeerde lotions te gebruiken. Voeg dan wat lavendelolie bij dōTERRA’s gefractioneerde kokosolie en comfort staat helemaal aan je zijde!

93. Die vervelende hakken en voeten vermoeidheid. Als u de hele zomer sandalen hebt gedragen en uw hielen uitzien als de Atacama woestijn, 6 druppels lavendel in een warm voetbad is hierop het antwoord. Uw poreuze voeten zullen u dankbaar zijn.

94. Verlichting van nek en schouderbladen. Zijn je nek en schouderblad gespannen? Breng dan lavendelolie met gefractioneerde kokosolie aan, adem het in en masseer die vastzittende knopen eruit!

95. De kap der wonder. Volgende keer als u een een verkoudheid of griepje hebt, denk dan aan de lavendel wasemkap. Doe 4-6 druppels in een kom met warm water. Leg een handdoek over je hoofd en de kom en inhaleer de damp langzaam en diep in.

96. De houdbewerkers, beste vriend. Werkt u met hout of zit u in de hout handel? In plaats van een gat te graven in je vinger om die splinter eruit te krijgen; doe je er een paar druppels lavendelolie op en laat de splinter zwellen en hij zal er zo uitslippen.

97. Allergieën, sinussen & congestie Oh My! Lavendel kalmeert weerbarstige sinusproblemen en daagt allergieën en andere respiratoire problemen uit. Alleen toepassen op de achterkant van je nek, borstkast, en tussen uw ogen.

98. Versterk je EHBO kit. dōTERRA heeft veel producten die een geweldige toevoeging zijn aan uw EHBO-kit. Maar als u er één zou mogen uitkiezen, dan is dat zeker lavendel. Waarom? Basis EHBO-kits zijn over het algemeen vaak gericht op lichte huidirritatie, schaafwonden, huiduitslag, enzovoort. Lavendel is geweldig voor al deze uitdagingen, niet te vergeten haar kalmerende eigenschappen!

99. Rub a Dub Dub. In plaats van gewone zeep met warm water te gebruiken tijdens baby’s bad tijd, voeg je ongeveer vijf druppels lavendelolie aan het warme water toe. De huid van uw peuter wordt heerlijk verwend en ruikt geweldig!

100. De Stress weg soppen! Zijn je spieren gespannen. Angst en deadlines vreten aan je. Je hart gaat als een razende tekeer. Waar is die druk verminderende ventiel? Hier, is die met lavendel. Toevoegen aan een warm bad, in weken en lekker kalm worden.

101. Laat de damp voor zich spreken. Maak je haren tijdens het douche nat. Voeg 4 druppels lavendel op een handvol water en wrijf het zachtjes in uw handen en haren. Buig uw hoofd voorover. Gericht naar beneden. Doe je hoofd onder het warm stromend water en vang de aroma op die van de damp komt. Je zult het heerlijk vinden hoe het ruikt, en hoe je haar daarna aanvoelt!

Extra tip!
Doelwit acne, bij de bron aanpakken. Bacteriën gedijen in talgklieren waardoor deze meer talg gaan produceren. Deze overproductie van talg is een wasachtige substantie… die geassocieerd wordt met acne. Lavendel helpt bij de evenwicht van de talgklieren en de uitbraak van acne.